Zobrazit plnou verzi příspěvku: Klávesové zkratky - nabídka úprav

Bulba
08.11.2013, 10:45
Dobrý den,
firma nás nedávno donutila přejít na Autocad2012. Oproti dřívějším verzím se pro mne bohužel jedná jen o českou lokalizaci. Sám jsem ale navyklý na používání verze anglické. Zejména pak klávesových zkratek. Ty se pro obě lokalizace liší . Nejpalčivější to pro mne je v "Místní nabídce", konkrétně pak "Nabídka úprav". Existuje nějaký způsob, jak zde k jednotlivým úkonům přiřadit klávesy dle anglické verze (např. kopírovat - C, otočit - R, atd.). Po netu jsem hledal, ale zatím nenašel.

splonk
08.11.2013, 10:58
Ddobry denV podstate se jedna o zadavani anglickych prikazu s podtrzitekm na zacatku...Tzn., ve Vasem *.pgp souboru by prikazi mely vypadat nasledovne:mistoC,        *Kopírovattam musi bytC,        *_Copy......... pokud se nepletu... :-(Preklady jednotlivych prikazu si najdete napr na strankach CADFora.

vbehun
08.11.2013, 11:48
V české verzi Autocadu projde pouze česká verze příkazu, například---...BK,        *PŘERUŠC,         *KOPIECH,        *ZMĚNACP,        *ZMĚNAV...---Původní soubory "acad.pgp" obou verzí si nezapomeňte zálohovat.Poté je možno upravit kopii z anglické verze na české příkazy..

Bulba
08.11.2013, 11:56
Děkuji za odpověď. Možná jsem to ale popsal špatně. Na funkčnosti příkazů nic měnit nepotřebuji, jen jim přiřadit jiné klávesové zkratky - podle anglické verze. Např. kopírování v české verzi nefunguje na klávesu C. Mrknu do toho souboru co je tam nastavené a snad si s tím poradím.

splonk
08.11.2013, 12:06
Aha... jsem si myslel, ze to nepujde jen tak... :-(...Omlouvam se za spatnou radu a panu vbehoun-ovi DEKUJI...Popripade by toto vyresit jednoduchym lispem... ktery by pak fungoval v obou verzich AutoCADu...(Uzivatel by ale musel mit nainstalovanou plnou verzi AutoCADu (nikoliv LT))

Bulba
08.11.2013, 13:23
Díval jsem se na soubor "acad.pgp" a není to to, co jsem hledal. Jedná se o zkratky platící globálně. Mnou hledané klávesové zkratky jsou funkční pouze při aktivní "Nabídce úprav" (standardně po stisku pravého tlačítka myši). U anglické verze to předpokládám byly počáteční písmena anglických výrazů v menu (C - Copy, R - Rotate, apod.). Výstup by měl být takový, že namísto hledání správného příkazu v rozbaleném menu "Nabídky úprav" by se tento ihned aktivoval po stisku příslušné klávesy (třeba c). Čili jedna ruka stále na myši, druhá na klávesnici, bez nutnosti odpalu enterem, apod.

Vladimír Michl
08.11.2013, 13:30

Anglické zkratky s českými příkazy jsou hotové v tomto souboru:http://www.cadforum.cz/cadforum/anglicke-zkratky-prikazu-v-ceskem-autocadu-tip7367 Příkladné klávesové akcelerátory (na jeden stisk) lze definovat pomocí CUI editoru.

johny
08.11.2013, 14:09
Používáte nabídky zajímavým způsobem :)Každopádně si myslím, že to možné je... není to moc komplikované, ale bude to trochu pracné - ale jestli vám to za to stojí.V CUI jsou všechny místní nabídky editovatelné. Vytvořte si tvůj částečný cui soubor, zkopírujte si všechny co používáte (je jich opravdu dost). V názvech těch příkazů je před určitým znakem "&", tím je dána zkratka. Pokud je ale pred znakem, který není v českém názvu... třeba to nějak přejmenovat? Kopie_%y ? Nebo rovnou pak anglický název Cop%y.Bude to asi celkem pracné, ale reálné bych řekl.

vbehun
08.11.2013, 14:20
[QUOTE=Bulba]Díval jsem se na soubor "acad.pgp" a není to to, co jsem hledal. Jedná se o zkratky platící globálně. Mnou hledané klávesové zkratky jsou funkční pouze při aktivní "Nabídce úprav" (standardně po stisku pravého tlačítka myši). U anglické verze to předpokládám byly počáteční písmena anglických výrazů v menu (C - Copy, R - Rotate, apod.). Výstup by měl být takový, že namísto hledání správného příkazu v rozbaleném menu "Nabídky úprav" by se tento ihned aktivoval po stisku příslušné klávesy (třeba c). Čili jedna ruka stále na myši, druhá na klávesnici, bez nutnosti odpalu enterem, apod.[/QUOTE]Při aktivní nabídce úprav je chování závislé na právě probíhající akci, na akcích předchozích a na tom, co je vybráno. Například pokud máte vybrán uzel křivky, nabízí se menu uzlu - jinak opakování poslední akce nebo výběr z historie příkazů. Při výběru z historie příkazů se bere jako horká klávesa první písmeno (českého) příkazu. Toto nepůjde jen tak jednoduše změnit.Jinak je místní nabídka a nabídka tlačítek myši dostupná příkazem CUI (viz obrázek).P.S.:Zůstal bych raději u pouhé úpravy PGP souboru i za cenu toho nadbytečného Enteru ....

vbehun2013-11-08 14:25:37