Zobrazit plnou verzi příspěvku: Knihovna součástí

Lukáš Záruba
24.04.2008, 18:32
Potřebuju aby se mi součásti z knihovny uložily do složky projektu pod jiným názvem. Nyní se ukládají s nesmyslným názvem ( N021143B 0099NUNE a podobně ) a já bych potřeboval aby se uložily s názvem třeba" šroub imbus DIN 912 M6x35 ". Když pak potřebuju změnit šroub tak ho v sestavě přehodím a on se ve složce uloží. když chci smazat soubor se starým šroubem tak ho mezi tou hromadou nenajdu a zůstane mi tam zbytečný soubor.

Radek001
24.04.2008, 18:48
Tohle jsem řešil nedávno. Především jsme si vytvořili vlastní uživatelskou knihovnu a do ní dali jen díly co používáme (nebudem přece upravovat celý OC). U těchto skupin dílů jsme si přes editor OC upravili tabulky dílů -doplnili např. nomenklatury, materiál... a taky definovali jak se má tvořit název souboru. Pokud pak jde o samotné místo uložení, to si nadefinujete z prostředí Inventoru: Menu=> Nástroje=> Možnosti aplikace=> záložka "Soubor" => okénko "Výchozí soubory OC".
Musím ale říct, že zatím nejsem 100%spokojen. Úprava OC zabere docela dost času, je to běh na dlouhou trať. Ale hlavně každá chyba a nepřesnost, nebo vybočení ze systému se vymstí -např. při vkládání dat (rozměr, norma, materiál...) do kusovníku.