Zobrazit plnou verzi příspěvku: Kódování souboru *.lsp

Juniqus
01.05.2010, 08:46
Nevíte někdo, jak by šel zakódovat soubor *.lsp a zároveň aby jej mohl uživatel používat v autocadu a přičemž by si nemohl zjistit jak je zdrojový lisp sepsán.

Vladimír Michl
01.05.2010, 10:32
Ze zdrojového LSP souboru můžete vytvořit kompilovaný soubor .FAS nebo .VLX - viz funkce "Vytvořit aplikaci" v prostředí IDE (příkaz [CMD]VLIDE[/CMD]).
Tuto podobu má i většina našich freeware aplikací.

alfred
01.05.2010, 12:25
Pokud se nejedná o nějakou bombastickou složitou a extra komplexní aplikaci, tak doporučuji lisp nekódovat. Ostatní pak nebudou moct najít případné chyby, občas se přece jen mezi verzemi AutoCadu objeví drobná nekompatibilita v lispových funkcích. Pokud je utilita zkompilována tak se ani nedá odhalit případná nekompatibilita s jinými funkcemi a ta je už poměrně častá. Dost často se také objeví, že v utilitě nepočítáte s nastavením všech proměnných a pak to někomu nechodí...Vemte si tu hromadu lisp aplikací, která je na netu ke stažení zdarma a s otevřeným kódem a zvažte jestli stojí za to zrovna Váš výtvor (nechci zlehčovat) před ostatními chránit. Já osobně jsem žádkou svojí utilitku nikdy nekompiloval.