Zobrazit plnou verzi příspěvku: Kompaktibilita 3D myší

dusek
13.02.2012, 14:06
Dobrý den,budeme si pořizovat 3D myši, původně jsme chtěli SpaceTraveler, ale ten již není k dostání. Nyní to vypadá na SpaceNavigator. Kolega z IT ale má možnost koupit SpaceExplorer, ale u něho se uvádí, že se již také nedodává. Proto se chci zeptat jestli u něj není problém s kompaktibilitou s Inventorem 2012? Abychom si něco nepořídili a pak nezjistili, že to v aktuálním Inventoru nefunguje.DíkyV.D.


Cheff
14.02.2012, 00:04
Dovolím si vlastní zkušenost s 3D myší (spaceTraveler - dnes hledat pod SpaceNavigator / SpaceNavigator for Notebooks).

Pokud je člověk zvyklý hodně používat levou ruku na zkratkové klávesy, tak se mu tato jednoduchá myš nejspíš moc nevyplatí a chtělo by se podívat po vyšších modelech s programovatelnými klávesami. -> SpacePilot, SpaceMouse...

Toliko moje vlastní zkušenost, kdy jsem měl 3D Traveler zapůjčený (zhruba 3 měsíce). Nakonec jsem měl ruku stejně dál na klávesnici než na polohovacím zařízení. - To věčné "přehmatávání" mi nebylo pohodlné a raději jsem si zmáčkl F4... Na druhou stranu musím uznat, že přímé nastavení polohy mělo "ŠMRC" ;-) Bohužel se občas stávalo, že si člověk "přejel" zoomovací bod a pak bylo vše rázem opačně . Pak nezbývalo než si stejně pustit orbit a "znovu se chytit". Jenže mi děláme v halách a rozdíly na "přezoomování" jsou velké (klidně 50m a zas na detail...)

PS: Jestli se nepletu, někteří prodejci jsou ochotni zařízení zapůjčit na odzkoušení...

dusek
14.02.2012, 07:39

Kdysi jsem měl na půjčení SpacePilot Pro a vracel se mi hodně těžko ... SpaceNavigator má jen dvě tlačítka, u traveleru uvádějí, že má tlačítek 8. Přesně ztěch důvodu co píšete bych rád šel do Space Exploreru, ten má tlačítka jako CTRL, SHIFT a podobně v sobě obsažená. Jen se bojím aby nebyl problém s kompaktibilitou u Inventoru 2012. Po zkušenostech s grafickou kartou a Inventorem se radši nejdřív zeptám. :-)


dusek2012-02-14 07:40:35

maiklss
14.02.2012, 19:15
Sám   používám  SpacePilot Pro  a je to paráda když se to  člověk naučí ovládat.A jak zde řekl už jeden diskutér tak  myšky lze zapůjčit od některých prodejců  na nějaky čas.