Zobrazit plnou verzi příspěvku: Kopie knihovny DIN (nová uživatelská knihovna)

Cheff
25.01.2013, 15:38
Zdravíčko, tak jsem se poněkud zasekl. Potřebuji vytvořit novou uživatelskou knihovnu. Resp. potřebuji sem tam poupravit "výchozí" normy (takže nová uživatelská knihovna). Vzhledem k předpokládanému využití dílů je ideálním postupem vytvoření kopie současné knihovny DIN a její postupné rozšiřování (samozřejmě s odpojenou originální DIN - nejednoznačnost názvů).Problémem je vytvoření uživatelské kopie (nechce se mi kopírovat rodina po rodině). Pokud mě paměť neplete (a návod mě v tom utvrzuje) je postup následovný: Otevřu ADMS pr.tl.myš na knihovně DIN -> kopírovat atd. Toliko teorie. Praxe: po zmíněném pr.tl.m je funkce kopírovat šedivá... (spuštěno pouze ADMS, Vault i Inventor vypnutý, knihovny klasické nikoli místní (.idcl)) Proč nechce udělat kopii výchozích knihoven?

Seiner
25.01.2013, 22:20
Domnívám se, že v ADMS si knihovnu vytvoříte a v Inventoru do ní nakopírujete požadované části standardní knihovny.

Cheff
28.01.2013, 10:02
No to mi přijde jako krajní řešení... Při kopírování celého obsahu knihovny :-/ - V současné době nevím které rodiny časem budu postrádat - a pokaždé procházet kolečkem (připojím výchozí knihovnu (DIN), zkopíruju rodinu, odpojím DIN a tu teprve budu upravovat tzn. např přidání jednoho řádku) mi nepřijde jako příliš efektivní... Proto chci rovnou zkopírovat celou knihovnu. - Bohužel u uživatelských to není problém (tam dle návodu postupovat lze), ale u výchzích jsem narazil - a přitom by to bylo tak jednoduché...

Seiner
28.01.2013, 10:38
Knihovna DIN má 7 kategorií - kopírovat jde IMHO celá kategorie. To mi až tak krajní nepříjde. Souhlasím s Vámi, že by bylo logické, kdyby se dala výchozí knihovna celá zkopírovat v konzoli ADMS jako uživatelská. Ale i já to mám zašedlé - takže to asi není chyba, ale vlastnost.

hoboj
28.01.2013, 13:10

Vytvoříte si  vlastní uživatelskou knihovnu, kterou dále budete využívat a kterou budeme moci modifikovat podle svých představ. Vytvoříte nový projekt a tam povolíme a vytvoříme novou knihovnu, která bude mít název např. firemni_OC v tabulce jednotlivých knihoven si můžeme povšimnout, že v kolonce u té naší vytvořené knihovny je již čtení/zápis-> klikneme na OK a máme hotovo. Dále Tools-> Editor-> uvidíme všechny knihovny->vybereme např. všechny složky-> můžeme dát copy to-> firemni_OC -> a už máte překopírované všechny knihovny, které následně můžeme editovat. Potom záleží k čemu je přesně potřebujeme a jak by se měly chovat. To zjistíte v helpu->jestli dát dle svých požadavků uložit kopii jako, nebo kopírovat do... atd.  Dále si můžete vytvořit vlastní složky, do kterých si vytvoříte vlastní dílce v OC.  Ještě je tam možnost kopírovat přímo z Vaultu ;) Přikládám obrázek, kdyby nebylo něco jasné, tak se ozvěte

Cheff
28.01.2013, 15:38
Alespoň, že to jde po těch kategoriích - uznávám, že to není tolik práce, ale i tak je to výrazně pomalejší než udělat celou kopii v ADMS... Jinak jsem ještě zkoušel i 2010ku a tam to bylo stejně (tak paměť přece jen kecala...)Díky!

hoboj
28.01.2013, 16:47

Lze to zkopírovat i z vaultu...> je to při nastavování toho projektu a vytváření knihovny.