Zobrazit plnou verzi příspěvku: Kopie modelu i výkresu a následná úprava

Carodej2
16.03.2011, 12:15
Dobrý den,
mám dvě tvarově podobné součástky s jinými rozměry a potřebuji na ně udělat výkresy. Jak nejrychleji to mám udělat? Kromě konfigurací (iSoučást) a konfigurační tabulky ve výkresu. V nové firmě takové výkresy neznají a vrátili mi je zpět.
Zkoušel jsem výkres uložit jako kopii, pak přes pohled otevřít model a model uložit jako. Ale kopie výkresu pořád odkazuje na původní model.

Cheff
16.03.2011, 12:28
"Zašantročit" původní model - tedy přejmenovat a při načítání výkresu mu "podstrčit" nový model...

Pokud by výkres hodně popadal (připnuté značky atd...) - občas pomůže udělat si kopii už ze součástky (pokud by to bylo rychle) - tedy zkopírovat původní součást pod nový název a tu pak upravit do cíleného tvaru(toto vcelku zvládá lépe i při nahrazování součástí v sestavě...) a pak zas stejným postupem jako výše popsané

sofistikovanější (ale i pracnější, zato snad bez chyby), by bylo použít Design asistant a udělat kopii výkresu v něm (záložka Správa) jenže to je zas o úpravě původní součásti

mr.chain
16.03.2011, 14:30
možnost 1.   ve Vaultu označit řádek s modelem, přes pravé tlačíko "zkopírovat návrh", při tom rovnou přejmenovat názvy souborů. hotovo.
 
možnost 2. model "uložit jako" pod jiným názvem, to samé udělejte s výkresem. Pak už jen staší na výkrese v záložce "správa" použít funkci "nahradit referenci modelu. Tady zadáte cestu k novému modelu a máte hotovo.
 
Osobně používám možnost 1, ale možnost 2 je také spolehlivá, ale myslím funguje od 2011. tu používám když nejede server s vaultem.