Zobrazit plnou verzi příspěvku: Kopie objektů do nové hladiny

jhubner
05.08.2008, 14:30
Založil jsem hladinu "Nová". Z hladiny "Stará" jsem do Nové nakopíroval objekty. Překopírované objekty ve vlastnostech se hlásí do Nová. Ale:Když Vypnu Novou, tak se nakopírované objekty stále zobrazují, když Zmrazím Novou tak teprve zmizí.Když Vypnu Starou, tak zmizí staré i nové objekty. Když Zmrazím Starou, tak mizí traktéž oboje.Očekával jsem, že nakopírováním do Nové zde půjdou nakopírované objekty jak Vypínat, tak i Mrazit a naopak, že nové objekty nebudou mít se Starou hladinou  žádnou souvislost??Zn.: začátečník.

PepaR
05.08.2008, 14:36
Pokud jste kopírovál přes schránku (Ctrl+C a Ctrl+V), tak kopírované objekty přebírají vlastnosti tzn. i přiřazenou hladinu. Alespoň si myslím, že to tak je, je to základní věc, ale nejsem u stroje, kde je AutoCAD, abych si to ověřil.
 
Pro kopírování objektů do jiné hladiny je líepe použít příkazu COPYTOLAYER.PepaR2008-08-05 14:37:11

jhubner
05.08.2008, 14:47
Dík za odpověď, ale... Zkoušel jsem CopyToLayer i podle menu Formát/Nástroje hladiny/KopírovatDoJinéHladiny a obojí se stejným výsledkem

jhubner
05.08.2008, 14:50
...jo a ještě Nové objekty mají ve vlastnostech hladinu Novou

PepaR
05.08.2008, 14:52
Objekty ze staré hladiny by při správném přiřazení/zkopírování hladiny vskutku žádnou souvislost mít neměly. Ověřte si prosím v panelu Vlastnosti, v jakéže hladině vlastně objekty máte.
 
Taky je možné, že jste neumazal objekty z hladiny staré a objekty v hladině nové vlastně objekty z hladiny staré překrývají. Znamená to tedy, že pokud vypnete hladinu novou, tak se Vám zobrazí objekty z hladiny staré. Uff, už se do toho zamotávám.

Kackac
05.08.2008, 14:57
A nebo pokud tím kopírovaným objektem byl blok, tak podstatná je zrojová hladina, ve které jsou entity, ze kterých je blok složen. Měla by to být většinou 0, pokud to je ale hladina Stará, tak přesně nastane chování, které popisujete.

jhubner
06.08.2008, 10:01
2 Kackac: Bingo, pomohla jsi. Vybrané objekty ve vrstvě Stará jsem nejprve zduplikoval v rámci vrstvy Stará, dal jsem je pak Rozložit. A rozloženou skupinu jsem pak přesunul do vrstvy Nová, kde se Zapínají a Zmražují odděleně od svého předchůdce. Jen mi to jako CAD-novicovi připadá trochu "vymatlané". Vzhledem k tomu, že se v praxi jedná o dost rozsáhlou skupinu interiérového vybavení, které jsem klonoval, zrcadlil a dával do dalších prostor, tak si neumím představit, kdybych to potřeboval v Nové vrstvě zblokovat. Takže díky za operativní výpomoc a pokud by někdo měl nápad jak nakopírovat bloky do Nové vrstvy aniž by za sebou táhly pupeční šňůru ze Staré vrstvy (nelze je samostatně Zapínat a Vypínat), tak bych to uvítal. Díky.

Buba
06.08.2008, 11:02
Cez WBLOCK uložiť objekty do nového súboru. Premenovať v ňom hladinu a potom to vložiť späť ako rozložený blok. Mohlo by to fungovať.

Kackac
06.08.2008, 11:03

Jestli vám dobře rozumím, tak možností je několik.1. Pokud všechno, co bylo ve výkrese v hladině Stará, chcete přesunout do Nová, použijte příkaz LAYMRG z express tools, ten vám sloučí první vybranou (nebo vybrané, může jich být víc) hladinu Stará s hladinou, kterou si vyberete a jejíž vlastnosti přebírá. (ale viz *pozn)2. Pokud některé věci ve výkrese mají zůstat v hladině Stará a bloky chcete do Nová, přijde mi nejjednodušší si všechny ty bloky (například pomocí příkazu QSELECT) vyjmout a přesunout do prázdného výkresu, kde provedete operaci popsanou v bodě 1 nebo jen změníte název a vlastnosti hladiny Stará, aby byly stejné jako hladiny Nová v původním výkrese a poté je přesunete zpět do původního výkresu.3. Pokud máte jen několik definic bloků (nikoli výskytů, těch může být hodně), můžete předefinovat blok pomocí REFEDIT nebo BEDIT a tím se vám změní (aktualizují) všechny výskyty. U bloků s atributy je nutná následná synchronizace stávajících atributů pomocí BATTMAN.4. Pokud nemyslíte bloky pouze v jednom výkrese, ale mluvíte skutečně již o předpřipravené knihovně, ze které bloky vkládáte, tak musíte: buď řešení aplikovat na tyto výkresy a poté opětovným vložením do vašeho výkresu z adresáře knihovny (a potvrzením předefinování existující definice bloku) aktualizovat vlastnosti bloků ve výkrese; a nebo naopak - poté, co provedete jeden z úkonů 1-3 extrahovat PIŠBLOKEM ony bloky naopak do knihovny a přepsat ty existující soubory v knihovně. A nebo je možné, že existuje nějaký skript, který u několika souborů (tedy výkresů v knihovně) dokáže provést vámi požadovanou operaci s hladinami najednou, že to nebudete dělat ručně, ale to musíte hledat nebo možná někdo poradí, já o tom nevím.*pozn. Entity, ze kterých je vytvářen blok, by měly být, až na výjimky, v hladině 0 a výhodné je taky mít barvu a typ čáry nastaven na ByBlock. Ta hladina 0 je kvůli tomu, že pak se vým nestane to, co teď musíte řešit, neboli blok se chová podle toho, ve které hladině je vložen, a může být vložen pokaždé v jiné, nelimituje vás to, že je v nějaké jiné vytvořen. To ByBlock je kvůli tomu, že potom můžete bloku přidělit jinou barvu nebo typ čáry, než má hladina, ve které je vložen, můžete mít tedy jednu židli v modré plné hladině nakreslenou modře plně, ale jinou červeně čárkovaně. Tolik pro příště, až budete vy nebo někdo jiný vytvářet nové bloky.Je to trochu složité, špatně se to vysvětluje a rozhodně se to asi po přečtení zdá složitější, než to ve skutečnosti je.Nebo kdyžtak jestli je to nahoře moc zamotané nebo jsem špatně pochopila, co potřebujete, popiště přesně situaci, v jaké je váš výkres (ony bloky) a situaci, do níž se chcete dostat a já vám blíž a konkrétně pro váš případ popíšu jak na to, jestli to budu vědět.
Kackac2008-08-06 11:10:33

Kackac
06.08.2008, 11:05

[QUOTE=Buba]Cez WBLOCK uložiť objekty do nového súboru. Premenovať v ňom hladinu a potom to vložiť späť ako rozložený blok. Mohlo by to fungovať.[/QUOTE] Proč jako rozložený blok? Je-li ve výkrese spoustu něčeho stejného, tak je nesmysl to mít rozložené, za to tady všem nadávám:)

PepaR
06.08.2008, 11:23
Řešením je právě umístění entit bloku do hladiny 0.
Viz nápověda nebo článek AutoCAD a bloky prakticky.

Peter M.
06.08.2008, 11:33
Tj prece jasne - bloky zasadne v hl.0jinak je to na trapeni !!!

Buba
06.08.2008, 12:04
[QUOTE=Kackac] [QUOTE=Buba]
Cez WBLOCK uložiť objekty do nového súboru. Premenovať v ňom hladinu a potom to vložiť späť ako rozložený blok. Mohlo by to fungovať.[/QUOTE] Proč jako rozložený blok? Je-li ve výkrese spoustu něčeho stejného, tak je nesmysl to mít rozložené, za to tady všem nadávám:)[/QUOTE]
 
ZA SVOJIM SI STOJÍM.
Asi ste nečítala pozorne. Preto rozložený, aby bol v stave pôvodnom ako sme ho vyberali. Odskúšajte si presne popísaný postup a
"nenadávajte všetkým".
Cez WBLOCK som vytvorila blok-súbor. Potom som v ňom premenovala hladiny ako potrebujem a uložila som ho. Keď ho vložím naspäť cez INSERT bez rozloženia, tak nebudem mať pôvodné bloky, ale budú zlúčené v jednom celku-bloku. Keď použijem zaškrtnutie ROZLOŽIŤ tak mám naspäť to, čo som vybrala (bloky a prípadne aj iné pôvodné objekty) v zmenených hladinách. Stojí to za odskúšanie bez urýchlených negatívnych postojov. :)
 
Nie je Explode ako explode. v tomto prípade funguje viacúrovňovo.

Kackac
06.08.2008, 12:32

Omlouvám se, špatně jsem vás pochopila. To, za co kolegům nadávám je, když mi například typicky bubliny popisků kreslí jako kroužek s textem uvnitř, tedy něco, co má být normálně blok, je hromada entit, se kterými se špatně pracuje. Nepochopila jsem, že vy myslíte celou část výkresu, nikoli jednotlivé bloky. Pak je explode opravdu v pořádku, jak píšete, párkrát už jsem to také tak použila.Kackac2008-08-06 12:32:45