Zobrazit plnou verzi příspěvku: Kopírovaní modelu

Michalkacerik
20.05.2016, 08:19
Existuje postup, ako funkciou Kopírovat/ Sledovat preniesť z architektonického modelu obsah celého worksheetu do profesného modelu? Existuje iný spôsob pri streche (systémová rodina roof), ako ju prekresliť na viac vrstvý strop (sytémová rodina floor) a tak ju mať možnosť Kopírovať/Sledovať?



Peter Jirat
20.05.2016, 09:13
Copy/monitor a pracovní sady nemají nic společného, takže ne. A s tou střechou je to podobné, střecha nemá konstrukční využití v Revitu a tím pádem ji ani nejde zahrnout do funkce kopírování. Lze vybrat sloupy, stěny a podlahy, tedy kategorie, u kterých lze zapnout funkci Konstrukce a/nebo Analytiku + osy a podlaží - tedy využití pro vytvoření statického modelu. A pak kopírování MEP entit mezi modely pro koordinaci umístění MEP zařízení v různých profesích. Na střechu místo nezbylo :-(Ono asi není důležitá střecha jako spíše otvory v ní, a ty taky nejdou kopírovat - pouze nahradit výplně otvorů obecnými otvory.

Michalkacerik
20.05.2016, 09:21
Ďakujem za odpoveď. Keď architekt tvorí model využíva rodinu strecha, ako plnohodnotnú, nenapadne ho a ani nemá prečo, že je to len objekt na ktorý nie je možné nič prichytiť.  Keď to ale dostane profesista, tak je problém, lebo na strechu potrebuje dostať chladiče vzduchotechniky, solár panely kúrenia, fotovoltaiku a podobne. Tak potom príde "dobrá správa" prosím premodelujte strechu s využitím rodiny strop ako vrstvený. Takže ešte ani nezačala poriadne spolupráca a už je tu vážny zásah-zmena modelu. Už sa "teším" až to budem oznamovať.

Peter Jirat
20.05.2016, 11:50
Asi je možné si střechu Copy/Paste do MEP modelu, je to stejně "nebezpečná" operace jako Copy/Monitor v případě, že architekt začne střechu moc měnit. Pak je taky (a pro mne možná zajímavější) možnost si jen překreslit sklony střechy pomocí referenčních rovin a na ty osadit MEP zařízení (pokud to umožňuje). Ono asi nikdy se neosazuje přímo na střechu, ale na nějakou konstrukci, kterou musí stavba připravit.A taky osadit na plochu připojené střechy, ale tam hrozí ztráta při přehrání jiným linkem (novou verzí)...