Zobrazit plnou verzi příspěvku: Kopírovat vlastnosti před provedením příkazu

lukas kol
11.08.2015, 09:50
Zdravím Vás,prosím, hodilo by se mi, kdybych mohl použít KOPÍROVAT VLASTNOSTI před provedením příkazu.Př: Mám již něco nakreslené v různých hladinách a barvách, něco má stejnou hladinu ale jinou barvu a tloušťku... Jde mi o to, že bych si načetl vlastnosti čáry (hladiny, barva, typ čáry, tloušťka...) a kliknul na příkaz kresli křivku a ta by měla právě ty načtené parametry.Přijde mi zdlouhavé nejdříve nakreslit čáru a pak ji kopírovat vlastnosti, lepší je vlastnosti načíst předem.Dá se nějak toto udělat? Případně jak to řešíte Vy?

johny
11.08.2015, 10:27
Na to je příkaz _ADDSELECTED

vbehun
11.08.2015, 17:29
[QUOTE=lukas kol]... Přijde mi zdlouhavé nejdříve nakreslit čáru a pak ji kopírovat vlastnosti, lepší je vlastnosti načíst předem...[/QUOTE]Správně uvažujete, ale jdete na věc ze špatného konce. Bývá zvykem nejdříve si nastavit vlastnosti a pak podle nastavení kreslit grafické entity. Kopírování vlastností je záchranný pás v případě nekorektních výkresů.


PepaR
12.08.2015, 05:44
Dobrý den,jak píše pan vbehun, chce to vzít z opačného konce. Pro mě je nejvýhodnější postup ten, že si dám si tu práci a nastavím si hladiny, kterým přiřadím barvu, typ čáry i tloušťku. Jako výchozí nastavení pro kreslení úseček a křivek, pak zvolím DleHlad a pak se již jen přepínám mezi hladinami před kreslením. Ušetří to dost času. Pro usnadnění práce pak používám utilitku, která se mi nastaví hladinu vybrané entity jako aktuální. Tzn., nemusím zjišťovat ve které hladině daná entita je a pak ji nastavovat.Příkaz [CMD]ADDSELECTED[/CMD] (_ADDSELECTED) je fajn v případě, že přebíráte výkres od někoho jiného, kdo např. hladiny nepoužívá nebo přenastavil entitám vlastnosti DleHlad. 

johny
12.08.2015, 10:27
[QUOTE=PepaR] ... Pro usnadnění práce pak používám utilitku, která se mi nastaví hladinu vybrané entity jako aktuální. Tzn., nemusím zjišťovat ve které hladině daná entita je a pak ji nastavovat. ... [/QUOTE]No tohle mě zaujalo... Osobně používám utilitky na kde co, speciálně na práci s hladinami, ale čím jste dokázal vylepšit původní _LAYCUR mě teda nenapadá...

PepaR
12.08.2015, 10:38
Tou utilitkou jsem měl na mysli StrokeIt na které mám nastaven [CMD]AKTHLAD[/CMD] (_LAYCUR), ale to asi znáte ;).Nicméně, kdyžuž jsme u těch utilitek, tak někdy se docela hodí SELLAY od CAD Studia, která umožňuje rychle vybrat entity v hladině (mělo by to fungovat i uvnitř spuštěného příkazu).

Petrsorge
12.08.2015, 10:51

SELLAY je moooc dobra utilitka... Kdysi jsem ji použival, ale po vyměně počitače se mi nějak vypařila. Díky za její připomenutí.

johny
12.08.2015, 10:54
Utilitky můžou být velké téma... takového drobné pomocníky si rád programuju. Nicméně, jestli teda můžu zmínit JEDNU, jakkoliv to souvisí jen okrajově s tématem, tak LIO-LUO od Kenta Coopera. Takovouto utilitu jsem hledal celá léta a opravdu TOP (samo jsem si ji drobně vylepšil, jako asi všechny, ale doporučuju!)http://cadtips.cadalyst.com/layer-properties/improved-layer-isolateunisolate

PepaR
12.08.2015, 11:13
Tuto neznám, děkuji za tip. Pro práci s hladinami používám utilitky od Alfreda a Lukáše Hrona, které jsou i v GGmenu.