Zobrazit plnou verzi příspěvku: Křížení čarchovyných os.

ika016
15.07.2008, 13:27
Ahoj, zajímalo by  me lze li nějak docílit toho, aby se mi osy(čerchované, čárkováné) křížili v plných místech a né nahodile?

Kackac
15.07.2008, 14:25
co já vím, tak inteligentně nijak, ale u křivky (polyline) toho jde docílit uměle vloženým vrcholem při vypnutém generování typu čáry (ale je to trochu prasárna, já sama nemám ráda vrcholy na přímém úseku)). Nebo jiné řešení pro úsečky, pokud to jsou jen osy jako dvě čárky na sebe kolmé, tak si vyzkoušet, při jaké délce té čárky mají uprostřed plný segment... je to trochu alchymie, ale já o lepším způsobu nevím.

O.K.
15.07.2008, 14:32
Taky nevím žádný normální způsob, ale můžeš si zkusit pohrát s měřítkem typu čáry, pokud tam těch čar nemáš moc tak by to mohlo vyjít.

PepaR
15.07.2008, 15:40
Jak píše O.K., pokud čar není moc a tak to jde nejsnadněji a nejrychleji řečit měřítkem typu čáry. PepaR2008-07-15 15:42:07

Rostislav Říha
15.07.2008, 17:41
[QUOTE=PepaR]Jak píše O.K., pokud čar není moc a tak to jde nejsnadněji a nejrychleji řečit měřítkem typu čáry. [/QUOTE]

tohle je jedna z mala veci, ktere AFAIK umi Microstation lepe - pokud si pamatuju, fungovalo to tam automaticky.
Asi by to slo resit automatizovane vkladanim nejakeho krizku do kazdeho pruseciku - mohly by byt v separatni hladine, mohly by se asi automaticky natacet...ale to by musel nekdo napsat a je to asi otrava na dalsi praci...
Krom měřítka typu čar to jde řešit nastavením pojmenovaného vykreslovacího stylu - čáry subjektivně vypadají líp a jsou implicitně jemnější - má někdo vyzkoušeno, jestli náhodou neumí samy ten průsečík řešit?
...štve mne to nejen při tisku, ale i při práci - neexistující průsečík nejde chytit...

Kackac
15.07.2008, 20:03

[QUOTE=Rostislav Říha]...štve mne to nejen při tisku, ale i při práci - neexistující průsečík nejde chytit...[/QUOTE]To jde obejít - buď si zazoomojte trochu pryč, pokud to není nepřehledná hodně zaplněná kresba, nebo přes ctrl+pravé tlač. vyberete průsečík -> najedete myší nad první entitu, jejíž průsečík chcete, a objeví se značka průsečíku se třemi tečkami, dáte tabulátor, pak myší najedete nad druhou entitu a autocad vám ukáže prusečík, který pak můžete kliknutím použít. Asi je to napsané trochu kostrbatě, nevím, jestli se to z toho dá pochopit... Ale někdy, z mě nepochopitelných důvodů, to tu tečkovanou značku prusečíku nad první entitou nenabídne, nepřišla jsem na to, za jakých podmínek ano a za jakých ne, někdy stačí začít tou druhou entitou, ale někdy ho neukecám.

Vladimír Michl
15.07.2008, 21:20
Probíralo se také před časem:
http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=1792

Rostislav Říha
15.07.2008, 21:32
[QUOTE=Vladimír Michl]Probíralo se také před časem:
http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=1792[/QUOTE]
jo, přečetl jsem si thread, zamáčkl slzu v oku a vzpomněl, jakže to bylo v roce 2005...
Vaše hláška (VM) o tom, jak je to bug a že ho posíláte, zní s odstupem těch let (i u vědomí toho, co jste psal ještě tehdy v tom threadu) až úsměvně: možná by stálo za to poslat bug report "program vykazuje chyby v podobě příliš drzých programátorů, kteří neposlouchají stesky uživatelů a přebarvují ikonky místo toho, aby řešili konkrétní věc"
Na druhou stranu platí i to, co se psalo už tehdy: máme v kanceláři ACA a najednou ten problém tolik nebolí...