Zobrazit plnou verzi příspěvku: Kudos pro vaše nápady a přání

Vladimír Michl
01.10.2013, 09:23

Z Inventoru je dostupná funkce "IdeaStation" (ribbon Autodesk 360 > Web > IdeaStation) pomocí níž můžete tlumočit vaše přání a nápady směrem k Autodesku a ostatní uživatelé Inventoru je pak mohou podpořit přidáním "hlasu", tzv. "Kudo" (kliknutí na tlačítko Kudos). Přání s největší podporou mají šanci dostat se rychleji do vývoje produktu. Pokud jste na IdeaStation zaslali nějaké přání a chcete, aby jej případně podpořili další uživatelé CADfóra z Česka a Slovenska, pošlete sem odkaz - několik "Kudos" navíc určitě neuškodí. Přání s největším množstvím Kudos:http://forums.autodesk.com/t5/ideas/v2/ideaexchangepage/blog-id/v1232/tab/most-kudoed

Kromě vnitřních eskalačních procesů můžeme i zde veřejně tlumočit přání zákazníků - příklady:

http://forums.autodesk.com/t5/Inventor-IdeaStation/Automate-the-creation-of-drawings-of-simple-parts/idi-p/3941573

http://forums.autodesk.com/t5/Inventor-IdeaStation/Assembly-enviroment-enhancements/idi-p/3941571



Speedy
01.10.2013, 18:22
A bude to fungovat? Dá se počítat s tím že Autodesk ty nápady doprogramuje?

Vladimír Michl
01.10.2013, 19:53

Stoprocentně počítat s tím nemůžete, ale část návrhů se do Inventoru prosadí - aspoň u minulých wishlistů to tak bylo. Pokud je návrh užitečný a pokud je programátorsky rozumně řešitelný, máme zkušenost, že i naše návrhy předané interními cestami se v produktu objeví.

Ľubomír Pápay
01.10.2013, 22:19
No tak teda by som sa nenahneval, keby ste podporili napríklad toto:http://forums.autodesk.com/t5/Inventor-IdeaStation/Default-increment-90-not-10-in-Incremental-View-Rotate-dialog/idi-p/4477179

Ľubomír Pápay
15.10.2013, 11:46
No tak chlapi! To chcete až do dôchodku prepisovať 10ku na 90?Autodesk to sám od seba nezmení. Aj keď ide o prkotinu, ktorú im tam môže "preprogramovať" aj upratovačka, oni si tam tie "vylepšenia" šetria aby ich mohli postupne homeopaticky dávkovať, keď už si vymysleli ten subscription...

Vladimír Michl
15.10.2013, 12:19

Tyhle drobnosti obvykle nezískají moc hlasů, protože nejsou palčivým problémem. Navíc řada uživatelů používá pro stejnou věc jiný postup na tuto nepohodlnost nikdy nenarazila (např. v tomto případě stačí kliknutí na ViewCube).

Mrázek
15.10.2013, 15:33
Sorry, ale nestačí. Pokud mám součást, která nemá všechny úhly 90°, tak si ji srovnám pomocí "zobrazení plochy" do nárysu, ale vložit potřebuji bokorys. U mne docela běžná věc. Ještě NIKDY ve své praxi jsem nepoužil jiný úhel, než 90°; vždycky jsem musel přepisoval ABSOLUTNĚ nesmyslnou hodnotu 10°(může mi někdo uvést praktický příklad, kdy potřebuji pro vložení pohledu otočit součást o 10°?) Mne skutečně nic nenapadá. Kdyby alespoň byla tato hodnota uživatelsky nastavitelná....
A i kdyby to využívalo jen 5% uživatelů, tak to v součtu ušetří desítky hodin zbytečného klikání.
Přidávám se k panu Pápayovi - jsem přesvědčen, že pro programátora je to práce na pár minut.

Vladimír Michl
15.10.2013, 15:38

Mé uživatelské dovednosti v Inventoru jsou silně začátečnické, ale pokud je pohled potřeba změnit o 90°, nestačí kliknout na odpovídají hranu ViewCube? Čím ovšem nijak nezpochybňuju požadavek na šikovnější default hodnotu (programátorsky triviální) ani výzvu k přidání Kudos.

Ľubomír Pápay
15.10.2013, 22:30
[QUOTE=Vladimír Michl]
Mé uživatelské dovednosti v Inventoru jsou silně začátečnické, ale pokud je pohled potřeba změnit o 90°, nestačí kliknout na odpovídají hranu ViewCube? Čím ovšem nijak nezpochybňuju požadavek na šikovnější default hodnotu (programátorsky triviální) ani výzvu k přidání Kudos.[/QUOTE]Ano stačí. Lenže tento postup je použiteľný len niekoľko verzií dozadu. Lenže ja robím s INV od verzie 4, a ako sa hovorí, starého psa novým kúskom nenaučíš. Navyše, ja som túto prkotinu reklamoval u Autodesku už pri verzi 7 alebo 8. Bezvýsledne...Skrátka, keď tam nechali tú starú funkčnosť, tak nech ju poludštia aspoň z úcty ku starým mazákom. Zobáci nech si používajú nové postupy. Alebo nech starú funkčnosť úplne zrušia a potom budeme nútení prejsť na novú...(Napríklad, keď som preskočil z verzie 9 s klasickým menu do verzie s Ribonmi, tak som sa toho najprv obával, ale po pár minútach som zistil že to má logiku a je to cekom použiteľné, takže som si na to okamžite zvykol...)P.S.Ja som si až doteraz nevšimol, že tam pri polohovaní objektu na výkrese ten View Cube vôbec je...Robím to automaticky rovnakým spôsobom ako pred 10mi rokmi, pravý horný roh obrazovky vôbec nesledujem...Ale moôže sa stať, že kým to soudruzi z Autodesku opravia, možno si dovtedy naopičkujem do hlavy ten View Cube...

Vladimír Michl
16.10.2013, 07:21

Rozumím. Jen se obávám, že i kdyby ten default upravili, bude se to stejně týkat jen nových verzí.

maiklss
16.10.2013, 07:27
Dobrý  den   byla již někdy navrhována hromadná  vazba?Myslím tím třeba zarovnání  více dílců do jedné  roviny či k jedné ploše pomocí jedné  vazby???

Mrázek
16.10.2013, 07:44
Opravdu nestačí! Uvádím příklad - potřebuji umístit pohled na výkrese podle přiloženého pdf souboru. Při vkládání pohledu použiju ruční změnu orientace pohledu a pomocí tlačítka Zobrazit plochu si model srovnám na plochu pod úhlem (zde 40° od základního souřadného systému) - viz obrázek. Podívejte se na polohu view cube - ta je v této chvíli k ničemu.
Jenže vlastní pohled chci kolmý - ano mohu mimo rámeček vložit pomocný pohled a do výkresu dát promítnutý, ale proč? Nelogičtější je si to upravit už při vložení, ale tam nastane původně zmíněný problém.
Při stojním konstruování se s tímto postupem setkávám poměrně často, určitě to není věc, kterou bych řešil jednou za rok!
 
uploads/88/Loze.pdf

Ľubomír Pápay
16.10.2013, 09:29
[QUOTE=Mrázek]Opravdu nestačí! Uvádím příklad - potřebuji umístit pohled na výkrese podle přiloženého pdf souboru. Při vkládání pohledu použiju ruční změnu orientace pohledu a pomocí tlačítka Zobrazit plochu si model srovnám na plochu pod úhlem (zde 40° od základního souřadného systému) - viz obrázek. Podívejte se na polohu view cube - ta je v této chvíli k ničemu.
Jenže vlastní pohled chci kolmý - ano mohu mimo rámeček vložit pomocný pohled a do výkresu dát promítnutý, ale proč? Nelogičtější je si to upravit už při vložení, ale tam nastane původně zmíněný problém.
Při stojním konstruování se s tímto postupem setkávám poměrně často, určitě to není věc, kterou bych řešil jednou za rok!
 
[/QUOTE]Ano, súhlasím.

Lestr
31.10.2013, 07:12
Dobrý den,tento problém jsem měl také ale poradil jsem si Podle mě ke změně ze strany Autodesku nedojde tak proč si neporadit sám ? Když už dopředu mám předlohu jak bude model potažmo výkres vypadat, tak už to beru v potaz při samotném návrhu 3D modelu. Nevím jaký první náčrt na ose XY jste zvolil , ale dle polohy VeiwCube tipuji že náčrt modré plochy to nebyl.Já bych zvolil náčrt a výběr tak aby požadovaná plocha / na modelu modře / byla na ose XY.Pak nebudete mít s umístěním pohledu na výkres problém 

Lestr
31.10.2013, 07:22
jen tak na zkoušku jsem si zkusil rychlý náhled na model. Jak jsem popisoval zvolil jsem ze začátku jiné náčrtové roviny viz. jpg a v rohu poloha ViewCube

Mrázek
31.10.2013, 09:26
Jasně, te je řešení. Bohužel ne vždy člověk v okamžiku modelování myslí na to, jak bude tvořit výkres (občes taky modely připravuje někdo jiný, než kdo dělá výkresy).
Tady jde jenom o to, že když už Autodesk včlenil do Inventrou tuto užitečnou funkci, tak ji malinko degraduje nedomyšleným defaultním nastavením.
Ale takových připomínek bych měl asi víc (např. vkládání značek svarů, drsnosti apod.). Uživatelsky nejpropracovanější byly tyto věci v nadtavbě Profi - Mechsoft nad Autocadem - a každý, kdo s touto geniální nadstavbou pracoval mi dá určitě za pravdu. Člověka pak mrzí, že když už to jednou bylo vymyšlené a praxí ověřené (a nakonec děčínské vývojáře Autodesk koupil), proč to není včleněno ve stejné podobě do stávajících verzí ať už draftingu v Inventoru nebo Autocadu Mechanical.

EuroTec
31.10.2013, 10:32

MechSoft výborně fungoval i v Inventoru I8. (Tabulky k ozub. kolům atd.)

Pavel Žáček
31.10.2013, 12:06

Přestaňte mi tu vzpomínat na ten MechSoft nebo se zase rozbrečím, že už ho nemám.

Ľubomír Pápay
31.10.2013, 12:34
Hm...Keď začnem robiť nejakú vec, mám samozrejme určitú predsavu ako bude vyzerať. Ale veťmi často sa stáva, že nakoniec vyzerá diametrálne odlišne od prvotnej predstavy. Takže spoliehať sa na "rozumné" založenie náčrtu atď... by bolo aspoň v mojom prípade naivné...Skrátka, nech je ako je, podľa mňa tých 10° je tam toľké roky len preto, že to niekedy niekto tak "nerozumne" naprogramoval. Autodesk nebude stáť ani cent, ak jednoducho niekto v zdrojáku prepíše 1ku na 9ku...Nikomu sa tým neublíži, skôr naopak.    Ešte ku tým starým časom. S Mechsoftom som nikdy nerobil, aj keď som chcel, lebo som o ňom počul samé chvály...Prácu v Autocade som končil pri verzii R14 s nemeckou nadstavbou Genius14. Tiež musím povedať, že mám na to tie najlepšie spomienky. A pri prechode na Inventor (verzia 4) som žasol ako bol (ale ešte stále v mnohých prípadoch aj je) "odborne nevzdelaný" voči Geniovi. Načo potom Autodesk poskupoval Mechsoft, Genius a ine firmy? Fakt na to aby sedeli na lavičke náhradníkov v Autodesku a tým pádom nemohli kopať za súpera?

waldosinka
31.10.2013, 12:51
Kazda zmena v programovani musi prejst schvalenim takze nieje to o nas co je pre nas jednoduchsie ale ci to niekto zhora schvali. No predhodit to na stol neni zly napad :)