Zobrazit plnou verzi příspěvku: kurz Autocad

lavorek
30.09.2012, 22:26
Dobrý den, chtěl bych si udělat rekvalifikční kurz autocadu. Jak je to s uplatněním ? Potřeboval bych názor od někoho kdo se v tomto dobře vyzná, nechtěl bych totiž dopadnout tak, že si zaplatím kurz a pak zjistím, že to co jsem se naučil nikde neuplatním. Dík. 


vknop
01.10.2012, 01:52
Dobrý den,sice bych se neoznačil za toho, "kdo se v tom dobře vyzná", ale když nepíšete v čem, tak jsem si dodal odvahy.Nechci Vám kazit radost, ale nečekejte, že po rekvalifikačním kurzu budete umět AutoCAD. Možná dostanete (v lepším případě) dobrý základ, který je třeba utvrdit a rozvinout praxí. Určitě všechno, co se naučíte, je uplatnitelné, ale nečekejte, že firmy vyžadující znalost práce v AutoCADu se o Vás poperou.Tímto Vás nechci odradit od kurzu, ale jen zdůraznit, že pořád je to JEN kurz.Sám jsem začínal koncem roku 1994 (před vojnou) a s AutoCADem si "tykám" asi tak od roku 1997. Posledních 5 let mám zkušenosti s výukou začátečníků, takže několika(tý)denní kurzy beru trochu s rezervou.

alfred
01.10.2012, 07:20
Pokud potřebujete ke své práci CAD, konkrétně AutoCad, tak se ho jistě naučte. Jestli je pro to nutné si platit kurz nevím, žádný jsem nikdy neabsolvoval. Ale jistě to učení urychlí.Nicméně doba, kdy kvalifikace "umím kreslit v AutoCadu" byla důvod k přijetí do práce je asi pryč asi tak od roku 199x. AutoCad je jen nástroj. Dnes již není mnoho prostoru pro obyčejného "kresliče". Pokud pracujete někde v projekci, tak se to, že umíte kreslit v CADu považuje za automatické, stejně jako dřív každý předpokládal, že technik umí vzít do ruky rýsovací pero. Cad je jen nástroj, pokud nevíte co máte kreslit, je k ničemu.


Jan Rais
01.10.2012, 10:12


Normal
0
21


false
false
false







MicrosoftInternetExplorer4



Pečlivě zvažte jestli se vám finanční investice za základy
kreslení vyplatí. Jaká je celková cena kurzu a kolik hodin vás budou případně školit?
Kurz třeba na tři dny za 5.000,- je naprosté minimum. Sice pomůže, ale
investice to je veliká a než získáte trochu praxe v kreslení, musíte toho
ještě sám hodně moc nakreslit. Co si koupit knížku, stáhnout AutoCAD a postupně
se učit sám? Na Internetu je také mnoho pomůcek a návodů jak se učit sám.

Tím, že se naučíte základy AutoCADu ještě nebudete konstruktér
ani projektant a co potom se znalostí základů AutoCADu? Chtělo by to také umět základy
Inventoru. Záležet bude na předchozím vzdělání, zkušenostech a úvaze, kde s touto
základní znalostí seženete zaměstnání. Každý konstruktér a projektant si kreslí
sám co potom s „pouhou“ znalostí AutoCADu?

To je realita. Třeba už ale budoucí uplatnění máte, tak přeji
hodně úspěchů.






/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Normální tabulka";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:"Times New Roman";
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}









Mrázek
01.10.2012, 14:47
AutoCAD je jakýsi "základ" především pro 2D konstruování. Nevím, v jaké profesi se pohybujete, ve stavařině a GIS je používanější, ve strojařině je u mnoha firem standardem již 3D modelování - takže bych doporučil naučit se Inventor. ALE!!! Ať absolvujete JAKÝKOLIV kurz z oblasti výpočetní techniky a nemáte možnost OKAMŽITĚ si nabyté znalosti zažít prací v tom kterém systému, do několika týdnů většinu zapomente a můžete se to učit znova.

Buba
02.10.2012, 08:17
Prečítajte si diskusiu:
http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=14063&PN=1
Uvádzam tam príkazy AutoCADu, ktoré keď sa naučíta, tak budete vedieť kresliť ako veľká väčšina projektantov :)
Tiež sú tam linky na výukové programy.
Ale ako sa píše: niet nad prax. Je zbytočné chodiť na kurz, keď nezačnete kresliť konkrétne úlohy, hneď "v ten deň".

koutnak
02.10.2012, 11:11

Umět pracovat s AutoCADem není žádná kvalifikace. Stejně jako pro účetní není kvalifikace to, že umí pracovat s účetním programem. Její kvalifikací je znalost účetnictví, program je jen nástroj. Stejně tak AutoCAD. Pokud jste vzdělán, tj. máte kvalifikaci, v oboru (např.) stavebnictví/elektro/topení/ zdravotechnika/... a chcete projektovat, tak budete potřebovat k práci AutoCAD (nebo jiný CAD) a budete se ho muset naučit. Ale naučit se ovládat AutoCAD a na základě toho hledat uplatnění je naprostý nesmysl.
koutnak2012-10-02 11:11:55

hoboj
02.10.2012, 12:15


Doporučil bych základní školení AutoCADu, protože plno věcí je tam dost dobře vysvětleno. Nebo bych doporučil nalézt šikovného studenta, který AutoCAD ovládá a nabídnout mu brigádu...

Kotlaba
04.10.2012, 07:05

Jde o to, co si od toho slibujete - jestli sháníte zaměstnání a potřebujete bumážku pro slípku z human resources, tak to bude dobré. Máte již nějaké předchozí zkušenosti s používáním podobných programů? Já mám osobní zkušenost - zkoušel jsem sehnat nějaké lepší zaměstnání, v jedné firmě hledali někoho na AutoCAD, tak jsem se tam šel poptat. Myslím, že mám celkem dobré znalosti, začínal jsem (jako první ve firmě co mám to potěšení tam pracovat, ještě tam na mne tehdy koukali jako na nemakačenka co nic nedělá akorát se fláká u počítače a že s takovými rázně zatočí:-) ještě na R11. Tak mne posadili k počítači, abych ukázal co umím. A byl jsem v koncích, oni to měli nastavené úplně jinak než jsem byl zvyklý. Nebyl by problém si to přenastavit podle svého, ale na cizím počítači jsem se v tom nechtěl hrabat. Tak příště, pokud se do takové situace dostanu si s sebou vezmu DVD co si na to vypaluji zálohu a předložím, že tohle jsou mé výkresy.Jinak podle mých zkušeností - sednout k počítači, spustit  AutoCAD a zkoušet, nejlépe na nějakém výkresu který potřebujete nakreslit, ale moc to nespěchá (například já, když jsem přišel do firmy co teď pracuji jsem si chtěl udělat nějaké vizitky, tak jsem sháněl jak. A zjistil jsem, že mají koupený počítač z AutoCADem, ale nikdo s ním nepracuje. Tak jsem si k tomu sednul, vizitky jsem si namaloval a usoudil jsem, že by se možná s tím daly kreslit i výkresy a nemusel bych se přitom umazat od tuše). A mít po ruce někoho kdo to umí a je schopen a ochoten poradit - to já jsem tehdy neměl, ale pak jsem posloužil kolegům co se pak taky začali učit když viděli, že by to i pro ně mohlo k něčemu být.
Kotlaba2012-10-04 07:13:34