Zobrazit plnou verzi příspěvku: Kusovník

Lestr
14.01.2010, 10:50
Prosím o radu. Pomocí Generátoru rámu jsem udělal sestavu z jeklů. V kusovníku se mi pomocí funkcí =<Norma> (<MASS>) a =Jekl <STOCK NUMBER> - <G_L> seskupili stejné díly. Poté jsem si udělal výkres a vše v pořádku. Když jsem ale změnil u všech dílů materiál tak se mi v kusovníku objevila hláška a díly se nesekupují. Materiál jsem u každého dílu měnil kliknutím na díl a - Upravit generátorem konstrukcí, podobné už se mi jednou stalo ale když jsem vše vrátil a materiál měnil u každého dílu tak že jsem ho otevřel mimo a ne přes generátor tak bylo vše v pořádku. Nevíte někdo co stím a kde je chyba že se v kusovníku po změne materiálu objeví hláška - Chyba nekompatibilních jednotek?

Lestr
14.01.2010, 11:53
Když si otevřu jekl zvlášť tak v ivlastnostech má změněnou hmotnost (dle změněného materiálu) . Když ale kliknu na ivlastnosti dílu rovnou ze sestavy tak v kolonce hmotnost je mínus a nějaká hodnota. viz. příloha . Tady bude asi zakopaný pes ....

mimo0912
14.01.2010, 15:22
Nemám skúsenosti s Inv2010, ale táto hláška bola napr. v 11 ak si použil tie isté názvy pre rôzne súčiastky. Pozerám, že v rozpiske sa to správa presne tak - rovnaký názov a iné dĺžky.

Lestr
15.01.2010, 08:22
Ano názvy jsou stejné protože jsem použil funkci norma mass, tzn. že se v názvu součásti má objevit norma a hmotnost, jenže u každého jeklu co jsem změnil typ materiálu je hmotnost - nějaká hodnota kterou mají všechny změněné jekly a protože jsou všechny jekly stejné a mají stejnou chybnou zápornou hmotnost tak se při použítí té funkce v rozpisce pojmenují všechny stejně ikdyž mají jiné délky. Problém je že když si otevřu jekl zvlášť tak má hmotnost správnou a když na jekl kliknu v sestavě a dám i_vlastnosti tak je tam ta hmotnost špatná záporná. Nevím čím to je.

mimo0912
15.01.2010, 09:18
Prehľadol som v prvom texte, že je tam uvedená funkcia "normamass". Prečo sa to zmení to neviem. Ale určite budem sledovať túto otázku. Budem taktiež rád, ak sa niekto podelí so svojími vedomosťami, skúsenosťami.