Zobrazit plnou verzi příspěvku: Lze v Invertoru pracovat jako s ACAD BL s ATR.

j.ku
05.08.2009, 16:03
Obracím se tímto na Vás, zkušenější uživatele. Přecházím z AutoCADu na Investor a chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušenosti s načrtnutými značkami ve výkresech. Konkrétně mi jde o výškové kóty pro ocelové konstrukce. Podařilo se mi vytvořit výškovou značku s použitím uzlu vkládacího bodu, pomocí kterého je možné přichytit tuto značku ke konstrukci. Když jsem k nakreslené značce přidal text potřeboval bych aby se hodnota dala měnit stejně jako jsou v AutoCADu  s využitím atributů. Nepředpokládám, že Investoru stačí zadat základnu, od které by automaticky naskakovaly hodnoty.
Tyto značky by měly mít možnost uložit do šablony společně s razítkem. Existuje i možnost jak jednoduše tyto načrtnuté značky natahovat z nějakého podadresáře?

horalek
17.08.2009, 10:42
Tyto načrtnuté značky jsou uloženy pouze v souboru výkresu, který pak můžete použít jako šablonu. Případně je možné tyto zdroje (značky, razítka, rámečky) kopírovat do již existujících výkresů pomocí nástroje "Průvodce přenosu zdrojů výkresů" spouštěného přímo z Windows (Programy -> Autodesk -> Inventor XX -> Nástroje).