Zobrazit plnou verzi příspěvku: Lze vyhledat výkresový soubor podle textu?

Kotlaba
25.01.2013, 08:07
Chci ve svém počítači najít starší výkresový soubor DWG, už jsem zapomněl, jak se jmenuje. Vím, že ve výkresu je určitý text. Lze ten výkres najít podle toho textu? Zkoušel jsem nějaký soubor DWG otevřít v Notepadu a vyhledat textový řetězec co v tom výkresu určitě je, ale neuspěl jsem, zřejmě text ve výkresovém souboru je nějak zakódovaný.
Ještě informace - mám AutoCAD R14 a ten výkresový soubor je uložený v téhle verzi.

alfred
25.01.2013, 08:57
Jasná možnost asi není. Viděl bych několik možností.1. převést hromadně soubory na DXF (což je textový a ne binární soubor) a prohledat hromadně soubory - hledání textu. Hromadná konverze pomocí DWG TrueView (obsahuje funkci DWGConvert)2. udělat si script (*.scr soubor), který postupně otevře soubory, pomocí LISPu zkusit najít textový řetězec a pokud se nic nenajde, tak by se soubor zavřel, pokud b se našlo, tak by se LISP něco udělal - zastavil, nebo zapsal jméno DWG souboru s nálezem do textového souboru. Nevím ale, jestli R14 uměla spouštět scripty (*.scr) - příkaz [CMD]DEMO[/CMD] (_SCRIPT). Na vygenerování SCR souboru existuje utilita, ale ten prohledávací LISP by bylo nutné naprogramovat.3. prostě ručně prohledat...

Vladimír Michl
25.01.2013, 10:55
Vyšší verze AutoCADu přidávají do Windows indexování obsahu DWG, takže pak lze vyhledávat i podle vlastností a podle textu. V R14 to ale ještě nebylo. Na druhou stranu R14 ještě nepoužívala komprimovaný formát DWG, takže onen text by měl být v DWG čitelný (pozor, možné je v Unicode - dvoubytový).
Samozřejmě by měla fungovat i (o dost pomalejší) metoda vyhledávání textu postupným otvíráním výkresů - tam doporučuji použít kombinaci ScriptPro a našeho srxText.

alfred
25.01.2013, 11:04
A umí vůbec R14 načíst *.VLX soubor? *.lsp jistě, ale VLX nevím. Pro R14 byl VisualLisp sice ke stažení, ale jen jako časově omezená nadstavba. Pokud by to tedy šlo, bude tato funkce s tak starým AutoCadem vůbec kompatibilní?

Vladimír Michl
25.01.2013, 11:24
Aha, to máte pravdu. VLX asi v R14 fungovat nebude.