Zobrazit plnou verzi příspěvku: Manuál

Emir
19.11.2006, 15:43
Zdravim,existuje, poprosim Vas, nejaky navod pre Revit "pekne postupny od A do Z"? Lebo zatial vsetky, co som nasiel, aj ten obsiahly 957 strankovy, sa odvolava na hotove pripravene projekty, kde treba urobit len par "tahov" a vsetko je OK :) Ale ako sa dostat do daneho bodu a podobne nie je popisane. Proste otvorite si ... a pokracujete. Mam na mysli nieco, kde by bolo popisane ako postupne nieco urobit komplexne a este keby to bolo v cz ... :)Budem povdacny za kazdu pomoc a predbezne dakujem ...

Vladimír Michl
19.11.2006, 16:07
Úplné základy (v češtině) jsou v broužurce Revit - začínáme (tištěná verze u vašeho prodejce, PDF - Úvod do aplikace - viz např. www.xanadu.cz/revit)

Emir
19.11.2006, 16:29
Dakujem,mal som na mysli predsa len nieco obsirnejsie, kde by boli aj trocha zlozitejsie priklady... Napr. ako pisem v Teme: Steny. Som fakt dost zaciatocnik a ked narazim na problem... neviem ako dalej :( Ale aj tak dakujem.

Petr Bláha
20.11.2006, 17:14
V CZ není zatím nic (a nejspíše dlouho nebude); v SK nevím; v EN jsou i normální knížky a spousty tutorialů i na složitější věci. Pokud jste zdatný v angličtině využijte subscription portál Autodesku nebo nějakou placenou www stránku (www.DGCAD.com) nebo si objednejte knížku třeba z Amazonu. Nějaké jednodušší tutorialy jsou zdarma i na obligátních stránkách o Revitu (www.RevitCity.com, www.AUGI.com).

Jinak bych doporučoval spíše pár dní školení - a to jsem ke školení skeptik! Případně se dá využít podpory Vašeho prodejce ... pokud jí má.

PepaR
20.11.2006, 17:19
Pod odkazem uváděným p. Michlem naleznete i tutorial o 1000 stránkách, myslím, že by měl býti dostatečně obšírný :)

Petr Bláha
20.11.2006, 17:40
No ale právě ten mu nevyhovuje

IvanaV
20.11.2006, 17:51
Pokud dokazete definovat popis manualu, který bude vyhovovat vetsine - je to pulka vitezstvi. Sem s nim!
Spis mi pripada, ze problem je tech 1000stran! Malokdo vi, co vsechno v manualu je.

Emir
20.11.2006, 18:08
:) Zdravim, nechcem, aby tu vznikla polemika, aky manual je lepsi, aky horsi... problem ani nie je v tych cca1000 stranach - tie mam vytlacene a priebezne v tom hladam, co by mi vyhovovalo. Len mi nevyhovuje to, ze nie je popis, ako sa clovek dostane do bodu, na kt. sa odvolavaju v tom manuali :) potom pokracovat dalej je velmi jednoduche. Skor som mal na mysli nieco ako manual, o kt. pise p. Michl / Úplné základy (v češtině) jsou v broužurce Revit - začínáme (tištěná verze u vašeho prodejce... - to je fajn, ale uznajte, je to naozaj velmi strucne/, ale na niecom zlozitejsom, kde by si zaciatocnik ako ja mohol vyskusat viacej nastrojov /nie 4 steny a plocha strecha...:)/ Ale dakujem za kazdy link a odkaz. Ak je niekto v programe doma, tazko si predstavi, co je mne vlastne nejasne. Ako ked chcu odo mna radu v programe, kde som doma ja a robim v nom 11 rokov :) Ale aj tak VDAKA...

Petr Bláha
20.11.2006, 18:12
ad. IvanaV: Tak to je asi také pravda.

Každopádně ten CZ tutorial je celkem povedená věc a díky za něj! Postačí pro dost věcí, je v CZ a dá se podle něj Revit naučit. Co se týká nějakých "vychytávek" pro práci, tak tam neporadí žádná knížka, je to prostě léta dřiny a odříkání a o využití možností daného SW.

PepaR
21.11.2006, 13:48
Jsem téhož názoru, jako pan Bláha. Jinak, pokud Vám jde vyloženě o postupy, tak šikovně je má rozepsány p. architekt Balda v návodech publikovaných na http://www.autodeskclub.cz .