Zobrazit plnou verzi příspěvku: Mechsoft a autocad

ladas
09.05.2006, 20:06
Mám nainstalovaný autocad 2002 a k tomu mechsoft 2002. Problém mám v tom, že to pracuje tak napůl. Nemůžu dostat ikonu mechsoftu do horní lišty, neobjeví se tam. Mechsoft sice funguje, příklad, kliknu na úsečka a rozbalí se mi nabídka mechsoftu. Ale to je vše. Nejde z mechsoftu vytáhnout více ikon do okna. Poraďte co s tím. Díky.

Mrázek
10.05.2006, 09:09
Mechsoft pro ACAD fungoval tak, že doplnil menu o své toolbary, kde byly modifikované původní příkazy (příklad - úsečka - rozvine menu kreslení úsečky do příslušné hladiny). Zcela zásadně bylo upraveno menu kótovaní atd. Práci s hladinami si řídil Mechsoft tak, že pokud se nakreslila úsečka "silná", tak si příslušnou hladinu nadefinoval. Tyto úpravy pro 2D kreslení se nevolaly nijakým zvláštním příkazem, pouze je třeba zkontrolovat, že jsou základní toolbary (kreslení, editace, kótování, ...) použity "Mechsoftí" a ne "ACADovské"
Další udělátka, jako databáze součástí, výpočty, viditelnost, Projekt apod. se volají příslušnými příkazy, které pochopitelně už nemají v "holém" ACADu ekvivalent.