Zobrazit plnou verzi příspěvku: Migrace uživatelských nastavení

Eger
04.11.2013, 11:53
Po instalaci AutoCADu Architecture 201X + CADKON RCD 201X ev. + CADKON DT+ 201X provádím vždy tyto uživatelské úpravy:Možnosti - Prvky okna, Barvy- Soubory – Vyhledávací cesty, názvysouborů a umístění souborů – Natavení šablony – Výchozí název souboru šablony pro RNOVÝ- Otevřít a uložit – Ukládat jako- Uživatelské nastavení – Úprava nastavení pravého tlačítka- Kreslení- Výběr, Nastavení vizuálních efektů- Profily VTDURATION = 0 TASKBAR = 0 Nastavení (konkrétního s konkrétními nástrojovými panely) pracovního prostoru Správce plotrů – konkrétní plotrovací soubory PC3 Správce stylů vykreslování – konkrétní styly vykreslování Klávesové zkratky v acad.pgp Klávesové zkratky v CUI Klávesové zkratky CADKONu RCD - úprava c:\Program Files\AB Studio\CADKON-RCD 201X pro ACA 201X\COM\DAT\ CADKON_B.PRGVzhledem k poměrně vysokému počtu stanic s výše uvedeným SW v naší firmě a poměrně časté frekvenci výskytu Patchů, Servis Packů a nových verzí je pro mne neustálé nastavování stejných uživatelských úprav velmi náročné a po tolika letech doslova ubíjející. Existuje nějaký způsob, kterým by se daly tyto uživatelské úpravy nastavit jednoduše a najednou – např. migrací, exportem nastavení nebo vytvořením BAT souboru pro kopírování nastavení? Dosavadní default nástroje AutoCADu selhávají právě z důvodu existence profesních nadstaveb nad samotným AutoCADem. Prosím o radu.

splonk
04.11.2013, 12:21
Dobry den,Nevim sice jak je to s CADKONem, ale ve firme take pracujeme s ACA + par rozsireni na rendrovani... a prave toto neustale updateovani mam vyreseny pres par kliku (ze strany uzivatele).Velmi obecne receno...:- nastaveni AutoCADu (ACA) se provadi pres profily- podpurne souboruy (CUI tiskarny,... ... ...) se nachazi na servru a update se provadi primo na server.- uzivatel si pak klikem na jedinou ikonku v AutoCADu provede update vseho co je potreba aby "jeho" AutoCAD (ACA) byl "up to date". Podrobnejsi popis by ted byl asi nadlouho... v pripade zajmu napiste...zdravim...

Vladimír Michl
04.11.2013, 13:13

Přesně tak, oficiální cesta přenosu nastavení je přes profily (popř. pracovní prostory). Každopádně veškerá nastavení jsou uložena v uživatelské lokální složce a v HKCU v Registry, takže se u identických kopií instalací dá postupovat i přes nakopírování těchto dvou míst.