Zobrazit plnou verzi příspěvku: Místní nabídka klávesou

johny
14.08.2007, 17:31
zdravím,
mám nastavenou funkci pravého tlačítka jako Enter. Místní nabídky nepoužívavám, ale vím, že nekteré schovane fukce jsou tak pekne po ruce a nemusi se slozite vyhledavat (napr. snizeni poctu deset. mist kot apod.). A pripada me, ze s novymi verzemi autocadu je ovladani pres mistni nabidky podporovano stale vice a je rychlejsi nez obdobny prikaz nekde vyhledavat.
Nepodarilo se me v Moznostech nastavit (nebo to nejde..) tak, aby se prikaz kliknutim zopakoval prikaz jak pri vyberu prikaz-objekt, tak objekt-prikaz, a pritom pri delsim (250ms) podrzeni mi vyskocila mistni nabidka. Lze to vubec?
A jeste bych se chtel zeptat, jestli se mistni nabidky nedaji spoustet i nejakym prikazem z klavesnice ci kombinaci klaves... (shift+pravy i ctrl+pravy mam predefinovany) ale samozrejme ne jednu konkretni nabidku, ale podle aktulniho vybraneho objektu...
dik.

zisoun
14.08.2007, 17:49
Nastavení pravého tlačítka včetně volby delšího klepnutí je v možnostech standartně. Možnosti-uživatelské nastavení-úprava nastavení pravého tlačítka.

johny
14.08.2007, 18:07
No tak tam to nastaveny samo mam, ale nefunguje... Ale mozny, ze to je tim, ze pouzivam StrokeIt... Kdyz ho vypnu tak me snazi vybrane objekty presunou s mistni nabidkou pro zkopiruj sem, presun sem, storno.. podobne jako ve windows.

zisoun
14.08.2007, 22:05
Já běžně nepoužívám časově závislé klepnutí pravým tlačítkem, ale ted jsem to zkusil a je to tak. Taky používám StrokeIt a pokud je zapnuté, tak vyvolání místní nabídky delším podržením nefunguje. Přesněji řečeno pokud gesta vytvářím pravým tlačítkem. Ono je to vlastně i logické, protože při delším stiknutí pravého tlačítka čeká na nějaké gesto a nezobrazí místní nabídku. ALe možným řešením by bylo, přepnout ve StrokeIt vytváření gest prostředním tlačítkem, pak se uvolní pravé a zobrazuje se místní nabídka. 

PepaR
14.08.2007, 22:19
Anebo by bylo možné u StrokeIt nastavit větší zpoždění při kreslení gesta.

zisoun
14.08.2007, 22:58

[QUOTE=PepaR]Anebo by bylo možné u StrokeIt nastavit větší zpoždění při kreslení gesta.[/QUOTE]Tak tahle možnost mi nefunguje. At nastavim hodnotu jakoukoliv, stejne to nejde.

PepaR
15.08.2007, 07:27
V tom případě bude asi jistější zvolit to jiné tlačítko.

johny
15.08.2007, 09:37
No musim rict, ze me to porad funguje tak, ze pri vypnutym StrokeIt (nebo blokovanym pres Ctrl, po prenastaveni Alt - tato moznost se me zda nejlepsi) tak se me pri delsim podrzeni praveho tlacitka zobrazuje ta trapna nabidka na presun ci zkopirovani..- potreboval bych toto vypnout a aby se me tam zobrazovala obycejna mistni nabidka (tedy ruzna pro pruzne situace a objekty).