Zobrazit plnou verzi příspěvku: Mistrovství v 3Ds Max - Select and Link

Adam Řezníček
10.06.2011, 17:16

Zdravím všechny,v knize Mistrovství v 3Ds Max na straně 148 je poznámka, že pokud např. modeluji dům, tak nejdříve vytvořím zeď a poté např. okna či dveře. Pokud chci, aby dveře i okna byla součástí zdí, tak prý použiji příkaz Select and Link (tuším, že je myšleno tlačítko na hlavní nabídce nástrojů).Tento příkaz by měl zajistit to, že se ve zdi automaticky vytvoří otvor právě pro dveře nebo okno. Ať dělám, co dělám, tak se k tomuto výsledku nemůžu dobrat.Napadlo mě, že bych pomocí booleanských operací mohl tento otvor udělat také, ale chtěl bych toho docílit tak, jak je to popsáno v knize.Díky moc za rady.Adam Řezníček


Adam Řezníček2011-06-10 17:50:54

be_em
13.06.2011, 09:36
Ak robíte steny pomocou WALL a okno pomocou objektu Windows/Door, okno správne umiestnite do steny a spojíte pomocou príkazu "Select and Link" (treba mať vybrané okno, kliknúť na okno a myškou pretiahnuť na stenu) tak Vám to musí fungovať. Mne to funguje.

Akurát že ja objekt steny (Wall) nepoužívam. Radšej robím steny pomocou klasických primitív (BOX) a do toho umiestňujem okná. Otvory v stene robím pomocou Boolean. Viem že to nie je úplne vhodné riešenie ale mne sedí viac ako to robiť cez wall.

Adam Řezníček
13.06.2011, 11:30
Díky moc, už mi to funguje. Problémem byl, že jsem okno neumístil do stěny a tudíž se žádný otvor nevytvořil.Díky