Zobrazit plnou verzi příspěvku: Myš a klávesnice

PepaR
29.10.2009, 08:51
Dobrý den,
 
několikrát tu již bylo téma myši řešeno, ale technika ujde i za ten týden značný krok a tak bych se chtěl zeptat na Vaše zkušenosti a co byste volili za klávesnici a myš pro rýsování v AutoCADu a Revitu a i nějaké to pohodlné psaní dokumentů.
 
Váhám mezi drátem a bezdrátem a taky jsem přemýšlel nad nějakou ergonomickou klávesnicí. Krom požadavku aby byla numerická klávesnice vpravo, přítomnosti opěrky pro zápěstí a aby byl enter dosti velký mě ni jiného nenapadá.
 
Zvažoval jsem mezi značkami Logitech nebo Microsoft a klidně i nějaký ten set.
 
 
Za každou radu i zkušenost předem děkuju.

mates.87
29.10.2009, 11:32
no já mám vše od značky logitech a jsem poměrně hodně spokojen. v práci používám myš s drátem jelikož mě nabaví nabíjení a také to že když se myš vybije tak musím mít naáhradní.

PepaR
02.11.2009, 21:13
No tak nakonec mi to vyšlo jen na myšku Logitech MX Revolution, na klávesnici Logitech Wave jsme si musle nechat zajít chuť.



 
Nicméně přece jenom bych rád radu od zkušenějších uživatelů, kteří by znali software od Logitechu zvaný SetPoint a věděli, kde nastavit kompatibilitu posunu pro AutoCAD.
 
Předem děkuju za rady

pavelstyl
03.11.2009, 06:20
No je třeba nastavit na prostřední tlačítko (kolečko) funkci prostřední tlačítko (middle button). Standartně je tam tuším Auto scroll.Potom ruka v AutoCADu funguje jak má.PS: Používáme Logitech MX518Pavel Štyl

PepaR
03.11.2009, 06:32
Děkuju vyzkouším. MX 518 jsem měl taky v ruce a byla dalším favoritem.

Mikemamm
12.01.2010, 14:25
Dobry den, mam mysku Logitech MX Revolution a musim ji klasifikovat jako vybornou, zvlast pro vetsi ruce (lopaty) jako mam ja, program setpoint je vyborny pro nastavovani ruznych maker do autocadu, takze mam nastaveno 7 maker na mysce, ktera pouzivam nejcasteji a opravdu to zrychluje praci (pouzivam to takto jiz 2,5 roku a maximalni spokojenost). Nyni jsem nainstaloval WIN7 a logitech mx revolution je v cadu nejak pomalejsi ani drivery nepomohly a aplikace mouseware, ktera toto resi neni dostupna pro WIN7 a ani nebude. Tudiz jsem objednal mys Razer Naga a jsem velmi spokojen, zvlast zde muzu nastavit 12maker a zase mi to zrychlilo podstatne praci, akorat neni bezdratova jako logitech, nicmene odezva a dpi je vyrazne lepsi nez u logitechu a je to znat na prvni vzati mysky do ruky.

mbure
20.01.2010, 22:17
Dobrý den,
osobně jsem vyzkoušel velmi mnoho myší a po dlouhé době vybral myš určenou pro hráče a to RAZER COPPERHEAD. A nemůžu si vůbec na nic stěžovat, je excelentně přesná, velmi tvarově jednoduchá ale příjemně sedí v ruce, na každé straně má dvě programovatelná tlačítka. Opravdu doporučuji