Zobrazit plnou verzi příspěvku: Myš Genius

Jathro
27.08.2009, 14:28
Nevím jestli to patří sem, ale snad někdo pomůžev ACad 2010 se po chvíli práce hroutí pětitlačítková optcká myš. Máte někdo podobnou zkušenost nebo řešení? Díky

Jan Rais
28.08.2009, 09:03
Napište jakým způsobem se myš hroutí. Co to dělá nebo nedělá. Používáte správný ovladač k myšce?

Jathro
28.08.2009, 10:05

Dobrý denDěkuji za kontakt. Doposud jsem pracoval s Acad lt 2000 a vše bylo bez problémů. Ovladač je sice stažen z netu, ale v jiných aplikacích žádný problém. Kolečko používám pro zvětšení a zmenšení, boční tlačítka pro kopírování a vkládání resp. pro změnu aplikace či okna. Myš se zhroutí při najetí na panel rychlý přístup. V případě, že je program spuštěn v režimu práce s kartami, tak prakticky okamžitě, nebo po najetí na karty. Stejnou myš se stejným efektem používá i kolega. Používáme os XPSP3. Ne zcela korektní chování myši pozoruji i ve zkušební verzi Win 7 i v dalších aplikacích. Děkuji ještě jednou.
Jathro2009-08-28 10:08:48

j.matel
08.09.2009, 07:23
Genius uz velmi dlho nepouzivam, ale ked som ju mal, tak som zasadne ziadne ovladace od Geniusu nepouzival. Hlavne kvoli AutoCadu.Bez ovladacov sa chova, ako standardna mys a vtedy mi nikdy nerobila problem.

prybka
08.09.2009, 11:23

[QUOTE=j.matel]Genius uz velmi dlho nepouzivam, ale ked som ju mal, tak som zasadne ziadne ovladace od Geniusu nepouzival. Hlavne kvoli AutoCadu.Bez ovladacov sa chova, ako standardna mys a vtedy mi nikdy nerobila problem.
[/QUOTE]Bohužel mám přesně stejnou zkušenost. Ve verzi 2000 jsem se rozloučil s nadějí, že vícetlačítkovou myš Genius zprovozním a později už jsem to raději ani nezkoušel. Ovladače Genius (i pro myš s kolečkem) posílaly jiné události a jinak než Microsoft Mouse (i v MS kompatibilním módu ). Naproti tomu myš bez ovladačů fungovala naprosto správně neboť byla rozpoznána jako MS mouse kompatibilní. Bez ovladačů ale přídavná tlačítka nezprovozníte, takže se bojím, že máte smůlu.P.S.Právě píši na klávesnici Genius KL-0210, na které mám dvě programovatelná tlačítka, která se mi také nepodařilo zprovoznit. Zkoušel jsem to konzultovat s českou podporou Genius, ale ta dobrá duše ani nevěděla, že ta tlačítka by měla být programovatelná. Tlačítka jsou funkční, ale tato tlačítka nejsou specifikována v MS standardu pro HID zařízení, takže scan kódy se ztrácejí někde cestou. To, co ve standardu je, funguje i bez ovladačů. Kdo ví, co je na vině, netvrdím, že to je Genius. Osobně mám Genius celkem rád, protože věci jsou levné, ergonomické a spolehlivé, ale nevím, zda má smysl investovat do rozšířených vstupních periférií, pokud nejsou určeny speciálně pro CAD. Tam ale zase bývá cena úplně jinde.

Jathro
15.09.2009, 14:17
Díky. Překvapivá je pro mne informace, že Vám myš nefungovala ani ve verzi 2000. Tam jsem neměl problém. Mrzuté je, že na myš jsem zvyklý a programovací tlačítka používám v dalších aplikacích. Souhlasím s vámi, že tahle myš je pro běžnou práci super. Vyřešil jsem to prozatím tak, že jsem start myši dal do rychlé lišty ve win a při zhroucení si ji rychle znovu spusstím. Díky J

Jathro
15.09.2009, 14:19
Souhlasím. Bohužel boční programovací tl. používám i v dalších aplikacích a těžko se s ní budu loučit. J