Zobrazit plnou verzi příspěvku: Náčrt: Chyba při - Vložit soubor aplikace AutoCAD

rychetsky
24.03.2009, 09:40
Dobrý den přeji.
Mám takový nepříjemný problém. Potřebuji si v inventoru vymodelovat těleso, chci použít 2D náčrt, který mám v DWG výkrese.
Ve chvíli, kdy dám vytvořit nový *.ipt a chci si do náčrtu vložit soubor z CADu, tak mi to vyhodí hlášku: UNHANDELED ACCESS VIOLATION READING 0x0004 Exception at 78316f84h.
 
Zkoušel jsem vložit i jiný výkres do náčrtu a chová se to většinou podobně. Sice můžu s náčrtem dál pracovat, ale pak mi "hapruje" třeba vysunutí a podobné funkce.
 
Nesetkal se někdo z vás s touto chybou?

Ľubomír Pápay
24.03.2009, 10:59
Ja osobne som sa ešte nestretol s prípadom, kedy by sa mi neoplatilo náčrt radšej vytvoriť nanovo priamo v inventore...mám istotu že mu nedám zjesť niečo toxické...Netvrdím ale že pri brutálne zložitých náčrtoch to nemôže byť úspora času. (ale mám aj takú skúsenosť že pri zložitých tvaroch to dosť zaťažuje aj samotný inventor...)

Cheff
24.03.2009, 14:16



[QUOTE=Ľubomír Pápay]Ja osobne som sa ešte nestretol s prípadom, kedy by sa mi neoplatilo náčrt radšej vytvoriť nanovo priamo v inventore...mám istotu že mu nedám zjesť niečo toxické...Netvrdím ale že pri brutálne zložitých náčrtoch to nemôže byť úspora času. (ale mám aj takú skúsenosť že pri zložitých tvaroch to dosť zaťažuje aj samotný inventor...)
[/QUOTE]Přesně tak - i pokud je výkres velmi složitý a překreslení zabere hodně času, tak se to většinou vrátí - to co ušetříte na "kreslení" náčrtu naženete výpočtem nebo úpravou takto vloženého výkresu. Přpadně jsem používal zjednodušení v ACADu a teprve to vkládal (zlikvidovat veškeré překrývající se čáry případně vybrat jen potřebný tvar a ten vložit do nového DWG...)Ale jestli takhle blbnou všechny výkresy - není něco v pořádku (jsou tam service packy? - mě to běhá normálně, ale AIP 2009 sp1)Cheff2009-03-24 14:35:02

rychetsky
24.03.2009, 15:36
Problém je vyřešen.
Bohužel jsem příliš důvěřoval výkresu, který jsem měl od externí firmy.
Některé křivky byli neuzavřené a to v řádu několika málo tisícin.
Což bohužel na objektu, který má 8m na výšku, není téměř patrné.
Nicméně ten error je stejně záhadou, protože kolega to naimportoval bez problému.
P.S. Service packy a hot fixy mám všechny

hoboj
24.03.2009, 16:59
Lepší je to překreslit znova kvůli zavazbení a lepší ovladatelnosti. A taky kvůli chybám, které se mohou naskytnout z AutoCADu, že třeba není vidět malinká mezera mezi body.Protože než se třeba najde chyba, už dávno by to měl člověk překreslený