Zobrazit plnou verzi příspěvku: Načtení výškových úrovní podlaží z "linku"

Bonavox
29.03.2015, 14:02
Hraju si s Revitem LTMám nějaký modelový vzorový projekt budovy *.RVTBudova má třeba 4 podlaží.Tento projekt budovy si připojím do prázdného projektu (menu Insert - Revit link / Připojit Revit)Budova se mi laicky řečeno načte  jako "XREF" v AutoCADu.Na co ale nejsem schopen přijít je, jak Revit LT donutit, aby si z podkladové budovy načetl i úrovně jednotlivých podlaží? Vždycky mám jen 1. NP a tím to končí. Zbytek podlaží si musím nějak nasázet ručně. Jde to nějak zautomatizovat, aby se z podkladového *.RVT načetly i výškové úrovně jednotlivých podlaží?

PepaR
29.03.2015, 22:05
Dobrý večer,pokud chcete podlaží přenést i do modelu, který hostí připojený soubor, tak prosím postupujte následovně:Vytvořte si v řez.Najeďte na podlaží připojeného souboru a pomocí klávesy Tab jej vyberte (lze vybrat i více podlaží v kombinaci s Ctrl).Zkopírujte výběr do schránky.Pak na kartě Upravit zvolte podvolbu příkazu Vložit – Zarovnané na stejné místo (pozor, je nutné mít stále načtený připojený model).Nyní můžete připojený model uvolnit a podlaží Vám zůstanou.

Bonavox
30.03.2015, 09:13
Tomu se přiznám úplně nerozumím ...1. OK mám2. Jednak v řezu je celá budova zobrazená jako jeden objekt (jakoby xref), jednak nerozumím jak mám vybírat pomocí klávesy Tab?

PepaR
30.03.2015, 10:44
Dobrý den,tak jsme to s Bonavoxem odzkoušeli a zádrhel je v tom, že u LT tento postup nefunguje. Otázka tedy zní, nefunguje to z důvodu omezení, nebo se jedná o chybu?

Pavel Homan
30.03.2015, 11:43

To bude omezení Revitu LT, protože ten nemá nástroje "Spolupráce" - kopírovaní objektů z připojených RVT není možné. V LT bych tedy použil příkaz Level a poté Pick Lines, pro rychlejší oklikání podkladu.

PepaR
30.03.2015, 11:46
Děkuji za upřesnění. K samostatnému dokreslení jsme nakonec dospěli, ale dělali jsme to přes Align. Pick lines je též dobrý tip. Děkuji.