Zobrazit plnou verzi příspěvku: Nadstavby nad LT

Panoch
06.01.2012, 08:38
Jak je to s nadstavbami pro AutoCAD LT? Chtěli jsme po CAD Studiu vyvinout program na správu tabulek, ale řekli nám že pro AutoCAD LT to nejde. Kolega ale od nich používá nadstavbu LT Extension.

PepaR
06.01.2012, 08:46
Obecně platí, že LT je omezeno co se vývoje  aplikací týče. Tzn. nenačtete tam ARX, VLX ani LISP. Jde si ale pomoci programovacím jazykem DIESEL a existují různá makra nebo sbírky nástrojů programovaná v DIESELu, které jde rozjet i v LT. Jedná se povětšinou o utility obecného rázu, které ale mohou ulehčit práci.Mohl byste prosím dotaz a požadavky na úpravu tabulek prosím trošku upřesnit? Pokud máte na mysli excelovské tabulky, nestačilo by Vám pouhé propojení tabulky excelu s tabulkou AutoCADu?

Vladimír Michl
06.01.2012, 08:47
AutoCAD LT nabízí velmi omezené možnosti programování nadstavbových aplikací. Těchto možností využívá např. naše sada nástrojů "LT Extension", kterou dáváme k LT, nebo různá uživatelská makra a skripty.
 
U starších verzí LT ještě existovaly pokročilejší možnosti pro částečné obcházení oněch omezení a mohly tak vznikat mocnější aplikace jako byl např. Excellink LT. Někdy od verze 2008 ale je tato cesta zakázána přímo v licenční smlouvě - větší aplikace tak nemohou ani tvořit vývojáři, ani instalovat uživatelé.
 
Podpora API (tedy aby byl AutoCAD platformou pro nadstavbové funkce) je jedno z hlavních omezení AutoCADu LT oproti plné verzi AutoCADu, resp. jeho profesních verzí.

Panoch
06.01.2012, 08:55
Díky za vysvětlení.Ty tabulky jsou složitější, šlo o napojení na náš nabídkový systém.