Zobrazit plnou verzi příspěvku: Nastavení ATI Radeon a 2x LCD Fujitsu-Siemens

Honzík
19.09.2008, 12:12
Mám ATI Radeon řady X300/x500/x1050 series a dva monitory FS P19-2
Používám zobrazení dual view - nebo ja se to jmenuje- (vlevo normální monitor, v pravo "odkládací plocha").
V horní liště okna byla vzdy v pravo ikona pro rozšíření okna přes oba monitory, pri pravém kliku na horní lištu se objevila nabídka na presunutí okna na monitor 1 nebo 2.
Po zásahu našich ostrých hochů z IT (přeinstalování všeho) se tyto ovládací prvky (ikona a nabídka) ztratily, a musím okna přetahovat ručně. Když jsem je žádal, aby to opravili, tak to prý NEJDE, a že se po tom možná podívají, no ale moc jim nevěřím.
Poradí mi někdo, kde zapnout zobrazení této nabídky? Pošel jsme celé "catalist control center" a bezvýsledně.
Díky

valík
29.09.2008, 07:35
Zdravím kolegu,
i já si nemohu vynachválit dvouobrazovkovou konfiguraci, byť i naši odborníci tvrdí, že v dnešní době 24" širokoúhlých zobrazovačů je toto nastavení k ničemu. Začínal jsem na Matrox Dual Head, to bylo ještě snad v DOSu, pak na WIN-NT, ACAD 14 ...Nyní jsme na nVidia, ale mohu potvrdit, že bližší a uživatelsky přívětivější nastavení těchto konfigurací řeší doplňková instalace k ovladači grafiky. Sice lze nastavit základní funkce pro dva (dnes i více) monitorů, ale většinou jde o doplněk - nějaký ovládací manažer. Např. u nVidia jde o nView Desktop Manager, u Matrox to byl jistý Dual Head Screen Manager ap. Navíc např. nView Desktop Manager máme v češtině (nevím, jak nejnovější certifikované ovladače), ovládání na pravém tlačítku (na ploše i ikonách souborů), v liště Windows (ikonka u hodin), v záhlaví každého okna Windows uživatelsky nastavitelné ikonky vedle minimalizace a maximalizace okna Windows, co používám nejčastěji (přesuny mezi monitory, skrývání, nastavení...) Bude to jistě podobné i u ATI. Držím palce, ať se daří.