Zobrazit plnou verzi příspěvku: Nastavení českého a anglického Inventoru

dusek
14.01.2015, 09:32
Dobrý den,jsem nucen dočasně používat anglickou verzi Inventoru. Mám nastavený projekt jako v české verzi, obecné nastavení taktéž, ale i tak mi při otevírání souborů v anglickém Inventoru vyskakují hlášky viz. obrázky dole. Chyba bude pravděpodobně v nastavení, ale nemohu přijít co mám už kde nastavené jinak oproti české verzi. Poradí někdo?

maiklss
14.01.2015, 09:39
Nemůžete si  dočasně naistalovat pouze češtinu?? Já  instaluji  vždy inventor v ENG a CZ doinstaluji.Potom vám zustane orginální  spoustecí ikona ENG  a vznikne nová CZ.

dusek
14.01.2015, 09:44
Já standartně pracuji v české verzi. Tam s nastavením nemám problém. Teď jsem nucen dočasně pracovat v Inventoru s anglickým popisem. Ten jsem tu měl už předinstalovaný. Myslel jsem, že pro bezproblémové užívání stačí nastavit projekt a obecné nastavení. Ale evidentně je třeba něco navíc.

Mrázek
14.01.2015, 10:07

Ty hlášky znamenají, že máte v knihovně stylů nastaveny styly jinak, než v šabloně (to nesouvisí s anglickou verzí, když k tomu dojde v české verzi, tak tyhle hlášky -pochopitelně česky, vyběhnou taky).

dusek
14.01.2015, 10:18
Já rozumím co to znamená. Já jen nechápu, že když tu samou šablonu otevřu v české verzi, tak mi to hlášku nevyhodí. Přeci když mám ten samý projekt a to samé nastavení, tak by to mělo načítat ze stejných míst, ne?

Mrázek
14.01.2015, 10:51

Zkontrolujte si, zda používá anglický Inventor stejné šablony (např. při zakládání nového výkresu - cesta je v horní liště: Přiznám se, že jsem nikdy nestudoval ,kde jsou uloženy knihovny stylů, takže nevím, zda může anglický Inventor odkazovat na jinou knihovnu.

dusek
14.01.2015, 11:06
Toto nastavení mám stejné. Jsem postupně prošel a porovnal nastavení projektu a obecné nastavení obou verzí a všechno mám totožné. Nevidím tedy důvod k problémům. Pokud si to dobře pamatuji, tak styly by měly být uloženy ve složce Design_Data. Projekt i nastavení odkazují do této složky.

Mrázek
14.01.2015, 12:03

A co výkres? Je v pořádku nebo je nastavení stylu jiné? Pokud jde jenom o hlášky, ty můžete přeskákat. Zvlášť pokud to je pouze dočasný stav (držím vám palce, aby netrval 19 let).

dusek
14.01.2015, 12:26
Ono to nehlásí jen u výkresu, ale prakticky u všech šablon. A když otevřu již vytvořený výkres, tak to hlásí duplicitu stylu. Předpokládám, že to je několikatýdenní, maximálně pár měsíční záležitost, ale tak rád bych pracoval bez problémů. Tak jako já se s tím dokážu vypořádat, pracovat se s tím dá, jen mne spíš překvapuje, že je tu rozdíl.

Vladimír Michl
14.01.2015, 13:57

Máte nainstalované dva různé Inventory (s potenciálně odlišným nastavením) nebo jen standardní anglický language pack doinstalovaný k české verzi Inventoru? (tj. jednu instalaci Inventoru)

dusek
14.01.2015, 14:05
Jak to poznám? Přišel jsem už k nainstalovanému a široko daleko není nikdo od koho to zjistit. Nevím jestli to něčemu pomůže, ale mám zvlášť zástupce pro Anglický Inventor, Český Inventor a aby toho nebylo málo, tak tu mám ještě zástupce pro Ruský Inventor. Edit: Projel jsem ještě licenční čísla a podobné věci a vče je stejné.

Navara
14.01.2015, 20:33

Tohle může souviset s tím, jestli nemáte na české verzi potlačené hlášení o konfliktu stylů. Tato hlášení jsou nezávislá mezi jazykovými verzemi. Poznámka:Toto asi není přesně tenhle případ, ale v knihovně stylu (Design Data) jsou některé části specifické pro daný jazyk. Takové soubory se nachází ve složkách pojmenovaných cs-CZ pro český inventor, en-US pro anglický inventor a podobně. Týká se to třeba tabulky závitů.

dusek
15.01.2015, 07:41
Konflikt stylů mám v české verzi nastaven na odezva OK a výzva Vždy.Ve složce Design_Data mám všechny podsložky čistě anglicky a soubory v nich jsou taky anglicky. Jedinou složku cs-CZ mám ve složce pro Obsahové centrum, ale tam to stejně vliv na styly nemá.

Mrázek
15.01.2015, 08:52

Pokud nemáte se styly problém a otravuje vás jenom ta hláška, tak ji vypněte (to jsem si neuvědomil, že to jde, jak píše pan Navara).

Navara
15.01.2015, 12:58

Ta hláška sice vypnout jde, ale pak se může stát, že se nebudou styly chovat podle očekávání. Protože přednost dostane to, co je v knihovně stylů a možná že ty styly i duplikuje do dokumentu a ty potom budou zbytečně narůstat.Takže vypnutí té hlášky nedoporučuju. Spíš se s tím obraťte na náš helpdesk, kde se můžeme podívat co je s tou knihovnou a šablonami v nepořádku.

dusek
15.01.2015, 14:44
Bohužel zde nejsme pod křídly CAD Studia, takže pomoc od Help Desku padá ...

Cheff
07.02.2015, 16:48
Ještě mě napadlo (vím že je to trochu pozdě), ale právě jsem se "styly" pral taky (zabydluji nový ntb). A konflikt stylů mi to hlásilo též. Pokud jsem chtěl přepsání zapsat do knihovny nic nebylo k dispozici. Jenom taková odbočka - zkoušel jste si otevřít samotnou šablonu? (nikoli nový díl, ale přímo otevřít šablonu z templates). Tam je totiž ta "záludnost", že nový díl vytvoří podle knihovny (a není co "srovnávat"), ale v šabloně jsou stále špatně původní (špatné) styly... Mimochodem sice nevím, jak toho docílí, ale stát se to může (právě jsem zkopíroval jak šablony, tak styly do nového ntb, a tato hláška mě též začala otravovat). Přitom na "zdrojovém PC" je to odlazeno dohromady a vše je v pořádku (šablony v templates jsou srovnány dle knihovny stylů) a po zkopírování do NTB byly šablony najednou "rozhozené". Takže jsem musel otevřít každou šablonu a nechat aktualizovat dle knihonvy stylů...