Zobrazit plnou verzi příspěvku: Nastaveni meritka.

djx1
02.10.2008, 22:24
Zdravim.Mam vylozene zacatecnickou otazku.Nahodne jsem se po letech dostal k AutoCADu a potrebuji v nem neco nakreslit. Bohuzel jeste nevim, co je to za verzi...Pracuji v UK v uplne jinem oboru, ale sef potrebuje neco nakreslit v AutoCADu. Takze jsem vyfasoval original CD, zadani a tvor:-)Naposledy jsem AutoCAD videl ve skole, protoze vetsinou pouzivam SolidWorks (a tam je to s meritkem jednoduche...). A tak marne vzpominam, jak to bylo s meridkem v AutoCADuPotrebuji nakreslit vykresy budov v meritku...stovky a padesatky. Jaky je princip meritek u AutoCADu? Mam vse kreslit 1:1 (vcetne kotovani) a az pak resit meritko? Treba pri nastavovani  tisku. Nebo clovek musi pred vlastnim kreslenim nekde nastavit meritko? Vim, ze jsem tenkrat neco nekde nastavoval. Bohuzel si nepamatuji co a kde.  Vim, ze je to docela hloupost, ale je to asi jedine, na co si nemohu zaboha vzpomenout.Diky moc za raduMichal

Vladimír Michl
02.10.2008, 22:42
Kreslete 1:1, měřítko nastavte až pro kótování a tisk.

Ferdinand
03.10.2008, 09:39
Klidně se do toho pusťe, v podstatě jste si již odpověděl sám: v Modelu nakreslit vše v 1:1 dle ISO (v rozumném systému hladin, nejlépe v kroku). Pak vytvořit rozvržení a v nich nastavit vše pro tisk.
Pokud už máte nainstalovaný AutoCAD, tak verze je dle názvu adresáře (C:\Program Files\AutoCADxxxx). Anebo ve spuštěném CADu napište do p.ř. acadver.