Zobrazit plnou verzi příspěvku: Nastavení plotteru HP Designjet 510

vvy
13.08.2013, 11:57
Dobrý den, omlouvám se, že se vměšuji do oboru, který je pro mě neznámý.
Pracuji v truhlárně a projektuji schody v programu Compass Software. http://www.compass-software.de/
Jako výstup tisknu na výše uvedeném plotteru šablony 1:1 na díly schodiště. Plotter nainstalovala firma u které jsem ho koupila, podle návodu jsem udělala konfiguraci a kalibraci pro schodišťový program a vše fungovalo. Nyní jsem omylem odstranila tiskárnu. Po jejím zapnutí se automaticky připojila přes USB kabel a hlásila se jako připravená k použití. Schodišťový program chtěl novou konfiguraci a tu jsem opět podle návodu udělala. Ale bohužel pokud nastavím formát A0 nebo třeba 914*1000 nebo 2000 tak se vytiskne normálně zkušební tisk. Ale pokud nastavím velikost papíru 914*15000, tak jak potřebuji a je to i v tom návodu tak PC data odešle, tiskárna se chová jako když je dostane, data se asi načtou, na displeji se objeví hláška Printing, ale tiskový vozík popojíždí sem a tam v pravém rohu úplně mimo papír. Papír se také neposouvá a nic jiného se neděje.
Technik z obchodu, který mi plotter prodával neví, prodejce softwaru neví a já jsem zoufalá neboť mě to živí. Prosím umí mi někdo poradit?

Vladimír Michl
23.08.2013, 16:58

HP Designjet je vhodnější nastavit pomocí driveru od HP (nikoliv automaticky z Windows). Program Compass neznám, ale vypadá to, že je chybně nastaven formát papíru - buď v driveru nebo v aplikaci.

vvy
23.08.2013, 19:09
Dobrý den, máte pravdu. Plotter jsem nainstalovala z originálního CD a na radu prodejce Compass jsem změnila délku papíru z 15ti na 10 metrů a funguje to.Děkuji a přeji pěkný víkendveronika