Zobrazit plnou verzi příspěvku: Nastavení stylů ve výkresu v Inventor

Kuře64
29.02.2016, 12:00
Ahoj, mám dotaz ohledně nastavení stylů ve výkresu v Inventoru 2015. Nelíbí se mi jaký používá Inventor defaultně styl kótování, proto si ho chci změnit, ale vždy když si ho změním, tak po uložení a zavření Inventoru se mi upravený styl vrátí do původního. Zkoušel jsem změnit přímo výkresovou normu, vložit si novou vlastní normu, ale vždy se Inventor vrátí k původnímu stylu. Jak mám tedy Inventor přesvědčit že chci nějaký styl kót atd. a aby to takto zůstalo a já nemusel vždy měnit kótovací styl. v Děkuji za odpověď.  

Jiri.Dostal
29.02.2016, 12:27

Uložil jste upravený styl do stylů (Správa -> Styly a normy -> Uložit) a do šablony, nebo jste změny provedl jen lokálně v daném souboru?

Kuře64
29.02.2016, 12:38
Zkoušel jsem oba výše uvedené způsoby, ale třeba jsem to udělal špatně. 

Lubomír Polesný
29.02.2016, 13:54

Dobrý den, a nastavil jste v Editoru stylů v položce "Výchozí nastavení objektu", že se má pro kótování, lépe řečeno pro určitý typ kóty, používat tento nový styl?

Jiri.Dostal
29.02.2016, 14:17

To také nutné - nastavení "výchozích" a hlavně to musí být takto nastaveno v šabloně. Také je dobré zkontrolovat, zda máte oprávnění zápisu do souborů stylů.

Kuře64
29.02.2016, 16:15
Děkuji za odpověď. Asi jsem na to celé šel špatně. Myslel jsem si, že když si otevřu norma.idw a tam změním vše co chci aby bylo jinak a potom jí uložím, tak všechny výkresy založené na této normě budou mít již mnou upravený kótovací styl. Teď jsem z odpovědí pochopil že to tak není. Jak mám tedy postupovat, abych jednou pro dobro nastavil kótovací styl dle mích představ a už to nikdy nemusel nastavovat a nebo něco někde vybírat?  Děkuji. 

Charlee
01.03.2016, 06:36
 V první řadě musíte v projektu nastavit Knihovnu stylú - čtení a zápis. Pak si v novém výkrese všechno nastavit jak chcete, nebo otevřít výkres kde už to nastavené je. Toto nastavení se uloží do Knihovny stylú v záložce Správa kolonce Styly a normy příkazem Uložit. Vyberete všechny co jsou upravené a OK.  A to všechno je proto, že Knihovna stylú má přednost před nastavením šablony. Když se potom otevře šablona, Inventor zahlásí, že je to v šabloně jinak a že to změní. Z toho pak uděláte novou šablonu, která už bude v souladu a nebude to hlásit. Proč je to tak složité, by mě zajímalo :D