Zobrazit plnou verzi příspěvku: Nastavení tisku při rozvržení

hapecko
23.06.2006, 10:22
Zdravím všechny. Chci se Vás zeptat jestli máte stejnou zkušenost jako já a zda třeba nevíte, co by v dané situaci pomohlo. Mám dvě rozvržení a v každém nastavený tisk, přičemž v obou případech se jedná o atipické rozměry (740*1300, 640*1800). Když vytisknu jedno rozvržení a chci vytisknout to druhé, zobrazí se mi v dialogovém okně "Správce nastavení stránek" sice správné rozměry výkresu, ale pokud budu tisknout nebo se podívám do náhledu, zjistím, že jsou rozměry špatné a řídí se podle předchozího tisku. Dá se s tímto problémém neustáleho přenastavování rozměrů stránek něco dělat?

Buba
23.06.2006, 13:09
Zaškrtnutie Ukládat zmeny do rozvržení, v plotrovacom okne.

hapecko
28.06.2006, 08:50
Tak jsem to zkusil a nepomohlo. Prostě si to asi atypické rozměry nepamatuje.

Petr Bláha
28.06.2006, 09:12
Pokud používáte systémové tiskárny (tedy tiskárny normálně ve Windows), tak je třeba ty custom papíry nastavit přímo v nastavení tiskárny ve Win (Ovládací panely - Tiskárny a faxy - pravé tlačítky myši a Předvolby tisku...). Pak je vše OK. Předpokládám, že se jedná asi o rolové papíry. Nezapomenou zaškrnou položku Inked Area (mají ovladače HP).
Pokud se do toho menu vůbec nedostanete, je možné, že máte u tiskáren nastavena přístupová práva tak, že měnit tyto parametry může např. jen Admin a běžní uživatelé nikoli (mimochodem tohle je výchozí stav po instalaci tiskárny ve Win XP/2k ... to musel také vymyslet nejaký koumák v MS!).

CO je to za tiskárnu? Jak je instlaována (sítová, lokálně,...), Vaše práva na PC?

Ferdinand
29.06.2006, 15:42
V AutoCADu:1. <záloha *.PC3 souborů>2. File - Page Setup - Plot Device - Plotter configuration - Properties... - Device and Document Settings - User-defined Paper Sizes & Calibration - PMP File Name - Attach... - <zde nalistujete svůj PMP soubor, ve kterém máte nadefinovány všechny uživatelské rozměry papíru ->použitelný univerzálně pro všechny použité tiskárny> - <uložit nové nastavení *.PC3 pod stejným názvem> - Layout Settings - Paper size and paper units - <zvolit požadovaný uživ. rozměr> - OK

Ferdinand
14.07.2006, 10:18

[QUOTE=Petr Bláha]Pokud používáte systémové tiskárny (tedy tiskárny normálně ve Windows), tak je třeba ty custom papíry nastavit přímo v nastavení tiskárny ve Win (Ovládací panely - Tiskárny a faxy - pravé tlačítky myši a Předvolby tisku...). Pak je vše OK. Předpokládám, že se jedná asi o rolové papíry. ... PC?[/QUOTE]To nastavíte akorát to, jestli má brát roli č.1 anebo roli č.2 anebo ruční zakládání papíru... Uživatelské rozměry papíru (např. formáty A3.1, A2.0, ...) takhle nenastavíte.

Kubeczka
17.07.2006, 05:48
1. Pro tisky používám HDI ovládače Autodesku. A tam mám nastaveny formáty, které začínají vždy písmeny TZ. Je to proto, že ve dvou budovách máme dvě laserové tiskárny (každá jiná) a při použití systémových ovládačů by měla každá jiné označení formátu A4. Protože tiskneme programově a bylo by zbytečné dělat dva programy, tak jsem to vyřešil takhle. A tohle řešení používám i pro velkoformáty. Při změně tiskárny pak nemusím měnit programy.
2. Nastavení rozvržení by šlo udělat jak pomocí LISPu, tak pomocí skriptu. V LISPu s komfortem (podle zvoleného formátu). Ve skriptu pro danou tiskárnu a daný formát jeden skript (tady to nemám vyzkoušené, ale v LISPu ano).