Zobrazit plnou verzi příspěvku: Nastavení výřezu "maximálně" (pro tisk)

michal@hadraba.cz
11.05.2020, 22:54
Dobrý den,používám ve výkresovém prostoru nastavení výřezu pro tisk maximálně. Někdy to funguje dobře, tedy nastaví se to kolem nakresleného rámečku výkresu, ale někdy to skočí úplně jinam, přestože že mimo rámeček žádné entity nejsou. Ani ve zmražených nebo vypnutých hladinách.Samozřejmě se to dá obejít použitím volby "okno", ale zajímalo by mě proč to někdy funguje a někdy ne.Díky,Michal Hadraba

Petr75
12.05.2020, 08:20
Nemáte ve výkrese třeba entity bod nebo jiné entity, který mají stejnou barvu jako pozadí?Chová se stejně i "Zoom vše"? Zkoušel jste vybrat všechny entity (Ctrl+A) a pak odebrat oknem viditelné entity?

JDoubrava
12.05.2020, 08:31
Kdysi se mi stalo něco podobného. Zoom Extents vždycky odzoomoval někam do nekonečna. Pak se ukázalo že ten výkres pocházel z nějakého Cadkonu nebo z čeho a byl tím poškozený.

michal@hadraba.cz
12.05.2020, 08:33
Dal jsme zoom vše a nikam to neuteklo. Zkoušel jsme oknem vybrat všechno mimo to okno a nic tam nebylo (při výběru i neviditelného objektu se ukáží ty modré terčíky).Jo a zoom extens (zoom vše) skáče někam do háje přesně u výkresů, které nepocházejí z Autocadunebo jsou jinak zadělané, ale to je jiná písnička. To lze hravě odstranit pokud ten výkres zkopírujete příkazem Wblock do nového.