Zobrazit plnou verzi příspěvku: Nastavenie akcie mysi

Augur
31.10.2006, 14:14
Rad by som rozbehol diskusiu ohladne "vychytavok" ktore setria cas a ulahcuju pracu.... Napriklad naposledy som tu nasiel radu, ze pod klavesovu skratku "ctrl+c" je dobre umiestnit prikaz na kopirovanie s referencnym bodom.
Da sa napriklad nejako zmenit akcia mysi. Trebars namiesto presuvania/kopirovania pri dlhom stlaceni praveho tlacitka mysi nastavit prikaz delete. Alebo mate nejaku inu klavesovu skratku na mazanie aby ste nemuseli zakazdym "odbiehat" pravou rukov z mysky alebo aby ste nemuseli hladat ikonku na mazanie?

Buba
31.10.2006, 14:22
Pravou rukou označím myškou a ľavou stlačím klávesu DEL.

PepaR
31.10.2006, 14:56
Na mazání používám výhradně klávesu DEL, je to výhodné i v rámci návyku ze správců souborů.
 
Co se týče vychytávek šetřících čas, tak si nemůžu vynachválit aplikaci StrokeIt, která hodně urychlí používání základních příkazů. Navíc je freeware a lze ji bez problému nosit na flashdisku s veškerým nastavením (zabírá něco kolem 221 kB) . Více se můžete dozvědět v článku: Efektivně v AutoCADu.

musil
01.11.2006, 06:09
A co takhle standartni zpusob cadu?
Levou rukou napsat v(vymaž) plus mezernik nebo e(erase) plus mezernik.
;-I

PepaR
01.11.2006, 08:53
[QUOTE=musil]A co takhle standartni zpusob cadu?
Levou rukou napsat v(vymaž) plus mezernik nebo e(erase) plus mezernik.
;-I[/QUOTE]
Taky jsem použival ALIASY příkazů, ale přejdete na cizojazyčný cad a máte problé m neboť tam to nefunguje.

vbehun
01.11.2006, 10:10

[QUOTE=PepaR]
Taky jsem použival ALIASY příkazů, ale přejdete na cizojazyčný cad a máte problé m neboť tam to nefunguje.[/QUOTE]To je trochu problém - taky udržuji dva soubory stejných zkratek (aliasů), jeden s českými a jeden s anglickými příkazy.Ale používám tak v obou jazykových verzích stejná písmenka ...

PepaR
01.11.2006, 10:30
[QUOTE=vbehun]To je trochu problém - taky udržuji dva soubory stejných zkratek (aliasů), jeden s českými a jeden s anglickými příkazy.Ale používám tak v obou jazykových verzích stejná písmenka ...[/QUOTE]
Ano ta možnost tu je, ale musíte si tyto soubory sladi aby Vám souhlasily klávesové zkratky (respektive písmenka). Ovšem stejně bude člověk nahraný, když mu správce nedovolí zásah do složek, kde jsou tyto aliasy uloženy (což je ve školách běžné).

vbehun
01.11.2006, 11:46
Naštěstí v tomto směru jsem svým vlastním správcem.Tady jsou trochu ve sporu dvě věci: 1) Možnost uživatelského přizpůsobení AutoCadu - každý si přizpůsobí vlastním potřebám2) Jednotný styl ve firmě - všichni používají stejné zkratky, stejná menu, stejné prostředí atd.V tom případě by se však mělo používat stejných aliasů ve všech jazykových verzích a správce by měl umožnit úpravu souborů (*.pgp) [QUOTE=PepaR][Ovšem stejně bude člověk nahraný, když mu správce nedovolí zásah do složek, kde jsou tyto aliasy uloženy (což je ve školách běžné).[/QUOTE]

PepaR
01.11.2006, 11:50
Ano ve firmě to není problém, ale jak jsme se již zmiňoval ve škole jsou tato práva dost omezená a přizpůsobení AutoCADu není možné. Předstvate si školu, kde studeuje kolem 6 000 studentů a na počítači se strřídají, každý ma jiny styl a nastavení a přes profily ve Windows to řešit nelze.

Augur
02.11.2006, 09:22
S Autocadom robim uz par rokov, a o aliasoch som teraz pocul prvy krat. To bude asi tym ze som samouk. Velmi dakujem za info, urcite to vyuzijem. Som rad, ze som sa zase naucil nieco nove, co budem moct naucit niekoho dalsieho.