Zobrazit plnou verzi příspěvku: Navisworks

Hrnčíř
07.08.2013, 12:12
Dobrý den,
když vložím do navisworku několik souborů (např. sestavy z inventoru), jak a kde nastavím , aby byly umístěny vůči sobě ve správné poloze?
V nápovědě jsem to nikde nenašel.
Děkuji za informaci.

Vladimír Michl
07.08.2013, 12:34

Standardně by související objekty měly sedět automaticky. Pokud potřebujete ovlivnit jejich individuální transformaci ve scéně, klikněte na ně pravým tlačítkem (nebo zobrazte strom) a v nabídce zvolte "Units and Transform.Viz téžhttp://www.cadforum.cz/cadforum/3d-model-z-dwfx-naimportovany-do-navisworks-je-otoceny-o-90-tip8963

Pavel Homan
07.08.2013, 13:11

K posunu také můžete používat nástroje pro měření (umožní vám posun z bodu do bodu). Zobrazte si paletu Measure Tools (pás karet View->Windows). Vyberte objekt/y, které chcete posunout, vyberte příkaz pro měření např. Point to Point a zadejte odkud kam posunout (změřením tedy určíte vzdálenost a směr posunutí), pak klikněte příkaz Transform objects z palety Measure Tools.

Hrnčíř
07.08.2013, 14:06
Dobrý den,
jak je vůbec nastaveno vkládání do Navisworku? Počátek objektu např. z Inventoru bude vložen do počátku v Navisworku? Je vůbec v Navisworku nějaký počátek a dá se zobrazit? Když jsem v Navisworku zobrazil panel "Units and Transform" u několika vložených objektů, tak všechny měly počátek 0,0,0 a přitom byly různě umístěné.
Děkuji za informaci. 

Hrnčíř
27.08.2013, 13:23

Dobrý den,když jsem do Navisworku Simulate 2013 vložil sestavu z Inventoru, tak byla barevná jako v Inventoru.Nyní mám Naviswirk Manage 2014 a vložená sestava je celá modrá. Dá se něco nastavit, aby sestava byla zase barevná?Děkuji za informaci.

Martin Madaj
28.08.2013, 08:08
[QUOTE=Hrnčíř]
Dobrý den,když jsem do Navisworku Simulate 2013 vložil sestavu z Inventoru, tak byla barevná jako v Inventoru.[/QUOTE]
Dobrý den,nestačí dát Escape, nebo kliknout myší někde vedle modelu? Mám s tím podobnou zkušenost, ale model je jenom označen/vybrán...

Martin Madaj
28.08.2013, 08:28
Ano, podle toho, co mám vyzkoušeno, tak počátek sestavy z AIP je totožný s počátkem v Navisworksu - podívejte se na červenou a zelenou čáru os, které procházejí po podlaze výrobní linky v AIP, jejich průsečíkem prochází i roviny počátku. V Navisworksu tyto čáry odpovídají.Nevím, jak to bylo v předcházející verzi, ale ve verzi 2014 panel "Units and Transform" ovlivňuje celý importovaný model (např. sestavu) a nezáleží, který objekt máte předtím označen - toto platí za podmínky, že dáte pravou myš na modelu a vyberete Units and Transform. Takže ty hodnoty 0,0,0 značí aktuální relativní posun modelu vůči souřadnicím počátku.Pokud chcete transformovat jenom některý z objektů modelu, označte ho a na záložce Item Tools - Transform zadejte požadované hodnoty nebo použijte tažení za šipky os na modelu. Abyste mohl vybrat jednotlivé komponenty modelu, musíte např. přes pravou myš na hlavní sestavě v "Selection Tree" nastavit např. "Set Selection Resolution To  First Object."[QUOTE=Hrnčíř]Dobrý den,jak je vůbec nastaveno vkládání do Navisworku? Počátek objektu např. z Inventoru bude vložen do počátku v Navisworku? Je vůbec v Navisworku nějaký počátek...[/QUOTE]


Martin Madaj2013-08-28 08:55:13

Zdeněk Píša
28.08.2013, 09:05
Modrá barva sestavy se zobrazí jen při vložení nebo při výběru objektů - kliknutím mimo vybrané objekty se zobrazí barvy převzaté z inventoru. Barvu vybraných objektů je možné změnit Option - Interface - Selection.