Zobrazit plnou verzi příspěvku: Nefunkční knihovny

Dunde.e
28.12.2011, 13:22
Přeinstaloval jsem kompletně operační systém WIN7-64 (předtím jsme měli 32bit). Znovu nainstaloval Inventor 2011 a spolu s ním i aplikaci Vault. Vše se jeví v pořádku, ale když se pokusím v Inventoru načíst knihovnu (např. nástroje>editor), tak se mi všechny položky zobrazují šedě a při pokusu se prokliknout na dílčí součást program několik minut "pracuje" a následně nic neukáže.

V okamžiku kdy "pracuje" je procesor i síť na 0%, hardisk stojí.Při instalaci jsem postupoval následovně.1) instal: inventor 2011 + vault (client)2) instal: Vault server3) instal: obsahové centrum z cd vault server4) přihlášení se do ADMSTrochu mne zaráží, že v ADMS když v levém stromu rozkliknu položky: pracovní skupiny>>PC>>knihovnytak u všech knihoven je uvedenou"zapůjčení vypršelo"Předem dík za jakékoliv

dusek
28.12.2011, 15:26
To že jsou položky šedé je normální. Znamená to, že nemůžede do dané rodiny nijak zasahovat. pokud chcete s danou rodinou pracovat, musíte si ji zkopírovat do svojí normy. Pak jsou položky plně vysvícené. pokud se vám to nezobrazuje, znamená to, že nemáte tuto normu aktivní. Zapnete to na kartě Začínáme -> Projekty -> v pravém dolním rohu nad tlačítkem Hotovo je ikona k rozkliknutí, tam klikněte na Konfigurovat knihovny. Zde si můžete nastavit jednotlivé normy. Zde byste měl najít tu svoji normu, tu si musíte zaškrtnout a v sloupečku přístup by mělo výt Čtení/Zápis. To by mělo stačit.Pokud toto nepomůže, bude podle mne potřeba nějak přemigrovat onu normu do stávající verze. Pokud jste to kompletně přeinstaloval, obával bych se, že jste si to smazal. V tom případě bych doufal v zálohu.

Dunde.e
29.12.2011, 08:32
Bohůžel pokud si vytvořím svou vlastní normu, do které si načítám jednotlivé díly z "šedých norem" tak mi přesto nefunguje tento postup. V editoru kliknout na šedou normu>>kopírovat do "me normy". Když to provedu, tak se něco děje, trvá to hodně dlouho cca 3-5 minut a pak nic nenajde.Stejně tak pokud se chci v šedých normách dostat na tabulku parametrů, nebo rozkliknout si již konkrétní normu (např. typ šroubu), tak ji to nenajde.Svou starou normu mám zálohovanou, načíst lze, ale pouze tak jak to co jsem uvedl. Normy mi již svítí černě, ale na finální díl se zase neprokliknu.Napadlo mne, jestli za to nemůže současný 64bit systém. Inventor i s Vaultem, včetně SQL serveru jsem instaloval z originál CD Inventor. Tam si ale nejsem jistý zda Vault i přibalený SQL server umí pracovat pod 64bity. 

dusek
29.12.2011, 09:15
Ivnventor i Vault umí pracovat s 64 bit. Máte nainstalované všechny SP na Inventor a na Vault?To co popisujete nám také jeden čas dělalo, řešili jsme to misto kopírování do, že jsme dávali ukládat jako. jen si už nepamatuju jestli to bylo u verze 2010 nebo 2011, myslím, že to řešil nějaký SP nebo hotfix. Pak už to pracovalo vše jak mělo.


Dunde.e
30.12.2011, 07:17
Tak děkuji za radu, i když kolega to mezitím vyřešil jiným způsobem. Nevím zda po našem trápení budeme mít v blízké době odvahu se pouštět do dalšího reinstalu.

Chci se ale zeptat. Nyní každý znás použivá samostatnou instalaci se s integrovaným obsahovým centrem bez Vaultu. Podařilo se nám naimportovat předchozí společnou knihovnu z Vaultu. A pokud někdo z nás provede  v knihobně změnu, tak soubor zkopírujeme ...tento způsob již máme odzkoušený, možná ještě vyzkoušíme zadat společnou cestu knihoven.Chci se zeptat zda v případě, že v budoucnu budeme chtít přejít na společnou knihovnu s Vaultem, existuje snadný způsob jak přetáhnout naši knihovnu?