Zobrazit plnou verzi příspěvku: nefunkční pohledy a řezy

abas
07.11.2019, 17:39
Dobrý den,mám v rozvržení vygenerovaný základní pohled 3d objektů z modelu, z něho jsem odvodil řez a z řezu vytvořil několik detailů. Vše fungovalo, ale pak se po nějaké době tyto pohledy přestaly aktualizovat... Po změně 3dmodelu se místo pohledů vykreslí prázdné červené čtverce (z helpu jsem vyčetl že se to dějě při smazání původního 3d modelu), zpět k pohledům se dostanu pouze příkazem "zpět". Když vypnu automatickou aktualizaci, tak po změně 3d modelu se okolo pohledů nakreslí červené rohy, čili provázanost na 3d model zřejmě úplně nezmizela, ale po manualní aktualizaci opět červené čtverce. Zkusil jsem restart, diagnostiku..nic. Zkusil jsem tedy ve stejném dwg založit nové rozvržení a začít znovu, ale prázdný čtverec se objevil tentokrát okamžitě po pokusu o vytvoření nového základního pohledu. Nemůžu na nic přijít... díky. (acad2016/win10)

Vladimír Michl
07.11.2019, 21:04
AutoCAD 2016 především není plně kompatibilní s Win10 - kompatibilitu se staršími build-verzemi Win10 doplňoval až SP1 pro AutoCAD 2016 (a jeho profesní verze kompatibilní nejsou).Další možnou příčinou může být driver vaší grafické karty (ve Windows). Zkuste jej aktualizovat nebo naopak couvnout s jeho verzí.

abas
08.11.2019, 12:41
Děkuji, nicméně kdyby to byly tyto důvody, spíš bych čekal, že to nepůjde vůbec, a ne až po několika hodinách práce. Nejsou tam nějaké "skryté" nastavení, nebo nějaké systémové proměnné, které by to mohly schazovat? Grafiku mám quadro k620, žádná sláva to není, ale certifikaci, pokud mne paměť neklame, tak má. Zkusím tedy laborovat s ovladači.

stygofil
29.11.2019, 13:45
Nechci Vám brát iluze, ale myslím, že tenhle problém korektně nevyřešíte..Já s tímle problémem bojuji už docela dlouho a znám dost lidí co to řeší také, ale nikdo konkrétní problém nenašel..A to napříč různými verzemi Autocadu i Win.Autocad tuhle funkci nemá zjevně dotaženou, nevím jestli je to starou platforomou, na které je postaven nebo se to prostě nepovedlo..Každopádně, pokud z BASEVIEW vytváříte jednodušší sestavy a řezy, tak to ještě jakž takž napoprvé funguje.Problém se vyskytne často po opětovném otevření souboru, kdy CAD nesmyslně píše, že soubor byl např. vytvořen v novější verzi, proto nelze dál editovat.Popř. se objeví zmíněné červené čtverce s hláškou, že model se změnil, potřeba aktualizovat, která ovšem nefunguje..Někdy se zadaří výkres zrestaurovat a pohledy se znovu "oživí", ale to jen v menším počtu případů.Mám vyzkoušeno, že tyto problémy se dějí i bez jakékoli změny v modelu nebo bez toho, abych soubor "infikoval" jakýmkoliv objektem, který nebyl vytvořen v aktuální verzi ACADu.Samotného by mě zajímalo v čem je zakopanej pes, ale už jsem k vyřešení problému celkem skeptickej.Je třeba asi přejít na Inventor.. :-/

abas
29.11.2019, 15:44
Dobrý den, díky za reakci. Sice nepotěšila, ale alespoň vím, že v tom nejsem sám. Už se mi to bohužel stalo několikrát, že jsem narazil na šotky v autocadu, někdy větší, někdy menší, ale vždycky to "potěší"... no nic.