Zobrazit plnou verzi příspěvku: Nejde vytvořit náhrada

dusek
25.10.2011, 08:34
Dobrý den,mám takový pronlém. Mám velkou sestavu a potrebuju z ní vytvořit náhradu. Sestava mi nehlásí žádnou chybu. Pokud kliknu pravým tlačítkem uroveň detailu -> nová náhrada -> Obal, tak mi počítač chvíli pracuje, ale nevyskočí žádné okno s nabídkou. Zvláštní je, že pokud tuto sestavu vložím do nové sestavy a chci tuto novou uložit, tak mi nevyskočí žádné okno. Nesetkal jste se s tím už někdy? Nevíte čím by to mohlo být?DíkyV.D.


dusek
25.10.2011, 10:52
Jenom doplním, že když otevřu sestavu, tak mi pak nejde vytvořit náhrada ani u ostatních otevřených sestav. Musím Inventor vypnout, znovu zapnout a náhrady jdou vytvářet, zas ale do té doby než otevřu onu velkou sestavu. Takže chyba bude asi v té sestavě, ale jak tu chybu zjistit?


Cheff
01.11.2011, 10:10
Obávám se, že jinak než "postupným" procházením dílů to nepůjde. Občas nám zlobí jeden parametrický díl, který takto způsobí "umrtvení výkresu", kdy se výkres přestane aktualizovat (nejedná se o odložení aktualizace). Prostě stačí odmazat tento díl a vše jede jak má (v jiných sestavách funguje korektně, prostě si občas "postaví hlavu").

Než jsme to identifikovali tak jsme odmazávali postupně všechny sestavy než se lokalizovala problémová sestava resp. později konkrétní díl...

Nebo rovnou zkusit jestli běhají odvozeniny ve všech podsestavách. - Obávám se že jinak než postupným "rozebráním" sestavy se chyba nelokalizuje.

horalek
02.11.2011, 20:31
Ano, většinou to může způsobovat jen jeden problematický díl.
Pro analýzu sestavy respektive zjištění problematické součásti či místa zkuste např. "Přestavět vše" v menu "Správa". Popřípadě "aktualizovat vše". 
Občas mohou zlobit importované díly (např. ze STEPu), které při importu, či po něm neprošly léčením - stanrdní nástroje Inventoru.