Zobrazit plnou verzi příspěvku: Několik podobných sestav se stejnými díly

ocelda
25.10.2014, 12:12
Zdravím všechny,prosím zkušenější Inventoráky o radu, jak vytvořit sestavy, které se liší například jen jedním dílem. Řeším teď plechové skříně, které se skládají z boxu, dvířek a konzoly. Je jich několik typů, některé mají stejné dvířka a konzolu a liší se boxem, jiná se zase liší konzolou a podobně. Zpracoval jsem první typ a teď potřebuji druhý, kde chci použít stejná dvířka a konzolu, box má jen jiné rozměry než původní. Jedná se mi o to, že tím pádem mohu použít už hotové výkresy i na nové (upravené) díly.Postupoval jsem takto:Vytvořil jsem první sestavu včetně výkresů dílů a sestavy v jednom projektu. Pak jsem použil PackAndGo, tím se mně vše nakopírovalo do jiného adresáře a vytvořil se nový soubor projektu. Nový box, který jsem chtěl vyměnit, jsem přejmenoval a přejmenoval jsem taky nadřazené sestavy. Pak jsem postupně vlezl do nového dílu, opravil vlastnosti, do nové sestavy, tam nahradil díl za nový a do nového výkresu. Vždy při otevírání neměl Inv staré díly, tak jsem mu je ukázal mimo aktuální projekt a pak uložil. Následně jsem nastavil do nového projektu vyhledávací cestu na starý a pak už vše fungovalo jak má - při natažení výkresu sestavy si vzal nové díly z nového adresáře a staré ze starého. Teď už stačí jen editovat box a vše funguje.To mi připadá ale jako celkem složité řešení, kdyby to byly složitější sestavy, tak bych to asi dohromady nedal. Tak prosím o radu, jak toto řešit líp. A omlouvám se, jestli jsem to napsal složitě a nepochopitelně :-)

Cheff
26.10.2014, 07:59
Ono je metoda "zašantročeného dílu" celkem produktivní, pokud si je člověk schopen dohlídat všechny vazby (u tvorby nového "klonu" je to většinou velmi jednoduché). Navíc na výměnu "zdroje odvozené komponenty" jsem zatím jinou cestu nenašel... Případně se dá použít "Design Assistant". Kde dáte spravovat sestavu a tam si rozklikáte co chcete kopírovat (rovnou přejmenujete) a co zachovat původní. Ovšem nemožnost hromadného přejmenování jako v TotalCMD (pomocí Ctrl+M) mi celkem vadí a produktivita je ve výsledku téměř stejná se "zašantročením"... Případně Vault, kde se kopíruje též celý projekt a následně přejmenovává. Ale ten stejně zase neumí hromadné a efektivní přejmenování a musí se oklikat názvy ručně po jednom (Vault Basic).Edit: Viz tipy pod vláknem    Cheff2014-10-26 08:05:26

amur
27.10.2014, 08:48

Dobrý den,nepovažuji se za zkušeného Inventoráka, ale napadlo mě, jestli to jde udělat pomocí funkce iSestavy a tam provést potřebné změny. Osobně jsem to tak nikdy nedělal, jen mě to napadlo.