Zobrazit plnou verzi příspěvku: Nemetschek koupil Graphisoft

Petr Bláha
26.04.2007, 13:14
Zdravím všechny, úplně to sem asi nepatří, ale je to myslím věc, která bude mít výrazný dopad i na Autodeskáře a celý trh stavebního CAD + BIM a proto to píši. Cituji:
"Společnost Nemetschek AG (např. Allplan a vlastně i SCIA produkty - pozn. autora) zahájila rok 2007 významným převzetím firmy z CAD oblasti a to převzetím společnosti Graphisoft (= ArchiCAD - pozn. autora)."

Myslím, že rodině Revitů vyrostla tímto ještě silnější konkurence. No jsem zvědav, kam se to všechno posune a jak zareaguje Autodesk (myslím hlavně z hlediska vývoje Revitů, implementace některých funkcí, apod.).
Pozitivní je, že se zdá, že všichni velcí výrobci stavebních CAD vzali v potaz, že BIM je cesta do budoucna a je třeba se mu věnovat. Škoda jen, že technologicky to není úplně kompatibilní :-( ... nějaký BIM výměnný jednotný formát, který by zachoval alespoň část informací, by se určitě hodil.

PepaR
26.04.2007, 13:31
Taky jsem to četl, jen jsem zvědav zda zachová ArchiCAD jako takový nebo uživatele časem přesměruje na Allplan. PepaR2007-04-26 13:32:05