Zobrazit plnou verzi příspěvku: Nenačtení aktualizované sestavy

Placa
01.06.2009, 19:10
Zdravím všechny,

 
mám problém s načtením sestavy. Při otevření patřičné sestavy - dojde k jejímu načítání, poté se objeví okno zda aktualitovat sestavu - při potvrzení aktualizace dojde k aktualizování sestavy, ale tím to hasne - komp se sekne. Když zamítnu aktualizaci tak se mi sestava otevře, ale nemůžu naprosto nic vazbyt a podobně komp se zase sekne. Začlo to dělat z ničeho nic, všechno šlo v pohodě a najednou konec. Vidím to tak, že přeinstaluji znova celý Inventor. Zajímá mě jestli se tu někdo stím už nesetkal???

EuroTec
02.06.2009, 08:07
Bude to dělat nějaký neposlušný part. Zřejmně 2x adaptabilní, tím myslím například nějaký plech, který je adaptabilně zavázán a do něho jsou udělány adaptabilní otvory třeba i o několik úrovní sestavy víše. zkuste pootevírat podezřelé podsestavy bez aktualizace a povipínat adaptabilitu. Je to práce na draka, ale mám taky jeden takový "plíšek". Rozhodně to nezpraví přeinstalace.

Placa
02.06.2009, 10:30
Díky, skusím to najít. Většinou adaptivitu hnedka vypínám, když ji nepotřebuji. Mě udivuj, že to začlo dělat z ničeho nic, přitom jsem žádné velké upravy v modelu nedělal, jen jsem do sestavy přidal pár součástí. 

ssmiga
02.06.2009, 13:27
Pár krát se mi to stalo také. Vždy to ale šlo vyřešit tak, že během otevírání sestavy jsem zamítl aktualizaci (jinak Inv spadl) a až se sestava otevřela potom jsem ručně zaktualizoval ikonkou pro to určenou a aktualizace proběhla OK. Potom jsem sestavu hned uložil a už s tím byl pokoj.

EuroTec
02.06.2009, 15:09
Toto je ten lepší případ. Já jsem psal o tom když to zaktualizovat nejde. Většinou se jedná o to, že ten mršinec je nějak "křivý". Vypozoroval jsem, že Inventor se snaží party automaticky rovnat do pravoúhlého systému a když se mu to nedaří a je to navíc adaptabilní, tak s tím mívá problém. Typický příklad je rovný plech jako šikmé dno zavazbený za hrany a adaptabilní. Zdá se to jednoznačně určené, přesto Inventor z 90% začne řvát. Dejte vědět jak jste pokročil.

ssmiga
03.06.2009, 07:07
V tom plechu zavazbeném na hrany by problém primárně být neměl. Velmi často dělám různé násypky, výsypky, skluzy apod. takovýmto způsobem skládané z plechů a problém s tím není žádný. Většinou se sice snažím adaptivitu vypínat, a jen v případě potřeby opět zapínat, ale ne vždy si člověk spomonene to hned vypnout...