Zobrazit plnou verzi příspěvku: neotevření ztažených souborů

ferry
12.01.2008, 15:51
Pracuji  v TurboCadu kde mi autocadové soubory bez problému exportuje i importuje, zajímalo mě jak pracují kolegové, a i pro mou inspiraci jsem si v Cad knihovnách našel několik souborů které jsem si stáhl. Jsou to 3d prvky dwg a proto jsem se těšil jak se na ně podívám a ouvej nelze mi je otevřít. Nevíte někdo jaký by to mohl být problém? děkuji franta

Vladimír Michl
12.01.2008, 16:39
Bohužel, TurboCAD nepracuje s originálními soubory AutoCADu, jen s podobnými soubory majícími příponu DWG. Takže některé DWG soubory AutoCADu neotevřete, některé (většinu) otevřete s menšími či většími chybami a jím zapsané DWG soubory nebudou plně kompatibilní s AutoCADem.
Trochu pomoci může použít co nejstarší formát DWG - takže soubory z knihovny zkuste převést (viz konvertor DWG TrueView 2008). Ale knihovna je určena pro uživatele Autodesk produktů, nezaručuji že konvertor pomůže.

ferry
25.01.2008, 09:43
Ovšem narazil jsem na problém, že se mi je nepodařilo otevřít ani autocadem. Nemám sice k dispozici poslední verzy, ale to by pro soubory autocadu neměl být tak závažný problé pokud se jedná pouze o předešlou verzi. Chtěl jsem se pokusit to otevřit a PŘEULOŽIT V CO NEJSTARŠÍ VERZI, a ani jsem je neotevřel. Nemůže být problém ve stahování dat?

Vladimír Michl
25.01.2008, 11:47
Může. Ale pravděpodobnější je to že se DWG soubor pokoušíte otevřít ve staré verzi AutoCADu. To samozřejmě nejde. Pro konverzi DWG souborů do starších verzí můžete použít aplikaci Autodesk DWG Trueview 2008 (viz stránka Download).