Zobrazit plnou verzi příspěvku: Nepomenovane skupiny a ich rozlozenie

RomanS
17.10.2008, 11:03
Mam nasledujuci problem. Dostal som vykres z tzv. "3 strany" proste od cudzej osoby. V tom vykrese je zhruba 5000 nepomenovanych skupin s oznacenim *A.... . Tieto skupiny "predpokladam" mi robia problemy pri praci s vykresom. Akykolvek posun vykresu zposobi zdlhavu cinnost-necinnost AutoCadu. Chcel by som tieto skupiny rozlozit. Pomocou prikazu SKUPINA by sa to dalo ale tam sa to da len po jednej skupine. Skusal som to aj pomocou GRP.vlx ale pomocou tejto utility to trva strasne dlho. Nemozem si dovolit nechat PC aby tento prikaz pracoval "odhadujem viac ako 1 hodinu" na rozklad skupin. Je nieco ucinnejsie resp. jednoduchsie na rozklad ???

Vladimír Michl
17.10.2008, 12:10
Je pravda, že příkaz UNGRP z utility GRP dělá pro tento účel řadu zbytečných kroků, které jej mohou zpomalovat.
Stáhněte si aktualizovanou verzi utility GRP - ta obsahuje nový příkaz UNGRPA, který rozloží všechny nepojmenované skupiny rychle, bez zbytečných cavyků.

RomanS
17.10.2008, 12:14

[QUOTE=Vladimír Michl]Je pravda, že příkaz UNGRP z utility GRP dělá pro tento účel řadu zbytečných kroků, které jej mohou zpomalovat.
Stáhněte si aktualizovanou verzi utility GRP - ta obsahuje nový příkaz UNGRPA, který rozloží všechny nepojmenované skupiny rychle, bez zbytečných cavyků.[/QUOTE]Dakujem za odpoved.Pravdou vsak je ze Vami popisovanu utilitu som si stiahol pred 2 dnami z XANADU. Takze ak ste mysleli tuto aktualizovanu verziu nie je to vobec rychle. Za dalsie info vopred diky.

RomanS
17.10.2008, 12:21

[QUOTE=RomanS]Dakujem za odpoved.Pravdou vsak je ze Vami popisovanu utilitu som si stiahol pred 2 dnami z XANADU. Takze ak ste mysleli tuto aktualizovanu verziu nie je to vobec rychle. Za dalsie info vopred diky.[/QUOTE]Stiahol som prave dnes pristupnu verziu a pre porovnanie:1 skupina - 58 objektov = čas rozlozenia cca 2 sekundy1 skupina - 1757 objektov = čas rozlozenia 5 minut a nic

Vladimír Michl
17.10.2008, 12:38
Ne, je to teď čerstvá verze - musíte ale použít ten nový příkaz UNGRPA.
 
Pokud je to stále pomalé, asi není příčina ve skupinách, ale v něčem jiném - samotné rozložení jedné skupiny je celkem triviální a rychlá operace (zlomek vteřiny).

RomanS
17.10.2008, 12:59

[QUOTE=Vladimír Michl]Ne, je to teď čerstvá verze - musíte ale použít ten nový příkaz UNGRPA.
 
Pokud je to stále pomalé, asi není příčina ve skupinách, ale v něčem jiném - samotné rozložení jedné skupiny je celkem triviální a rychlá operace (zlomek vteřiny).[/QUOTE]OK dakujem. Este by som poprosil o blizsi navod ako odstanit trebars naraz skupiny *A100 ÷ *A1000 alebo presnejsie ako reagovat na jednotlive vyzvy. Za pochopenie dakujem.

Vladimír Michl
17.10.2008, 13:04
Teď asi nerozumím - příkaz má jedinou výzvu, a to potvrdit rozložení zadáním "YES". Pak rozloží všechny nepojmenované skupiny.
 
Na zadávání masek jmen skupin to připravené není. Můžeme ale aplikaci případně rozšířit dle vašich požadavků - napište na info@xanadu.cz.

RomanS
17.10.2008, 13:17

[QUOTE=Vladimír Michl]Teď asi nerozumím - příkaz má jedinou výzvu, a to potvrdit rozložení zadáním "YES". Pak rozloží všechny nepojmenované skupiny.
 
Na zadávání masek jmen skupin to připravené není. Můžeme ale aplikaci případně rozšířit dle vašich požadavků - napište na info@xanadu.cz.[/QUOTE]Po zadani prikazu UNGRPA my da vyzvu:Removes all unnamed groups (*Annnn) - type YES to confirm:Po napisani YES hodi hlasku*Neplatné*; chyba: Funkce prerusenaZadejte jmeno skupiny nebo [?]:Dam ? a vypiseZadejte jmena skupin pro vypsani <*> :Definovane skupiny.                 VybiratelneZadejte jmeno skupiny nebo [?]:A cyklicky dookola

RomanS
17.10.2008, 13:58
Okrem vyssie spominanej hlasky resp. vyziev mam pre Vas dalsiu info.Pohral som sa trosku s vykresom a zistil som ze z prikazom UNGRP nie je problem pokial ma skupina do 500 objektov (cas rozlozenia do cca 30 sekund). Ak ma ale skupina viac ako 1000 objektov tam nastava casovy problem (cas cca aj 5 minut a nic).Otazocka. Nebolo by mozne urobit este tuto utilitku ak bude odladeny v cestine?

Vladimír Michl
17.10.2008, 14:23
To je divné, je to vyzkoušeno ve verzi 2009 i vaší verzi 2006 a funguje normálně. Nemáte předefinovaný příkaz SKUPINA? (zkuste _REDEFINE _GROUP). Nejsou zamčené hladiny se skupinami? Je výkres jinak v pořádku? (_AUDIT/_RECOVER).

RomanS
17.10.2008, 14:30

[QUOTE=Vladimír Michl]To je divné, je to vyzkoušeno ve verzi 2009 i vaší verzi 2006 a funguje normálně. Nemáte předefinovaný příkaz SKUPINA? (zkuste _REDEFINE _GROUP). Nejsou zamčené hladiny se skupinami? Je výkres jinak v pořádku? (_AUDIT/_RECOVER).[/QUOTE]Vykres nacital nanovo (pre istotu) cez RECOVER dal som aj DIAGNOSTIKU a vsetko bez chyb. Na prikaz SKUPINA mi vyskoci okno SKUPINA OBJEKTU cize tak ako ma.Ale na prikaz UNGRPA mi dava vyssie uvedene hlasky. UNGRP po jednej skupine to rozklada tak ako som spominal do 500 v pohode cca 2÷3 sekundy nad 1000 (skusal som 1451 objektov) za 6 minut neukonci rozklad.

Jiří Plávek
17.10.2008, 14:34
Když říkáte že je výkres od jiné firmy, nepoužívali nějaký ZwCAD nebo ProgeCAD nebo něco takového? Takové firmy "miluju" protože s výkresy od nich jsou vždycky nějaké podivné potíže.

RomanS
17.10.2008, 15:25

[QUOTE=Jiří Plávek]Když říkáte že je výkres od jiné firmy, nepoužívali nějaký ZwCAD nebo ProgeCAD nebo něco takového? Takové firmy "miluju" protože s výkresy od nich jsou vždycky nějaké podivné potíže.[/QUOTE]Praveze neviem v akom programe bol od zaciatku vytvoreny vykres nakolko vykres nam do firmy prisiel zo zahranicia (Hungary). Da sa nejako zistit v akom programe bol vytvarany predtym ako prisiel k nam???

Vladimír Michl
17.10.2008, 15:32
Pokud výkres pochází přímo z nějaké non-Autodesk aplikace v "rádoby" formátu DWG, můžete jej odhalit při otevírání - viz tip:
http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=5643
 
Může ale mezitím projít AutoCADem a pak se chyby vnesené různými "klony" AutoCADu projeví bohužel až při práci.