Zobrazit plnou verzi příspěvku: net rendering

Sopousek
24.04.2013, 20:56

Nefunguje nám síťový render mezi počítači s WIN 7.  Máme nainstalované 3D Studia MAX 2013 a SW Backburner 2012.11.0_1571 ( novější není ). Mezi PC s WIN7 a Vistami síťový render funguje. Může mi někdo poradit co s tím?

Biolit
25.04.2013, 08:16
muze to byt i otazka nastaveni firewallu. Ja pouzivam ESET a aby mi zacal komunikovat jeden komp s druhym, tak musim vytvorit vyjimku v pravidlech firewallu. Overit se to da jednoduchym zpusobem - vypnete na chvili firewall u obou pocitacu a spustte render. Jestli to pojede, mate vyhrano. Jiny duvod proc by to nejelo mne nenapada.

Sopousek
25.04.2013, 18:18

Děkuji za radu.Zkusil jsem vypnout firewall na všech počítačích ale v Job assigment se mi tyto počítače nenabízí. Přitom v Backburner manager i na ostatních PC s backburner server se to navzájem propojí. Ještě možná vyzkouším vypnout firewall na serveru.Díval jsem se na vaše vizualizace... a klobouk dolů. Jste profesionál. Ještě jsme zkoušeli zvýšit výkon při renderování pomocí Iray renderu ale vůbec se nám to nedaří. Grafické karty máme nVidia Quvadro 4000 a postupovali jsme dle návodu. Uvažoval jsem také pořídit PC s více procesory. Nemáte nějakou medicínu jak zvýšit rychlost výpočtů. Děkuji za každou radu.

Biolit
25.04.2013, 20:14
kdyz spustite "backburner queue monitor" tak tam jsou vsechny pocitace?jestli dobre rozumim, tak v manageru se prihlasi vsechny pocitace bez problemu. To znamena, ze zadna chybova hlaska v manageru ani servru neni?- kazdopadne zkusil bych zkontrolovat IP adresu nebo jmeno pocitace v nastaveni backburner servru. Pokud je zapnute automaticke vyhledavani manageru, tak bych ho vypnul a zadal IP adresu rucne. Pokud neni zapnute automaticke vyhledavani, tak bych ho zkusil naopak zapnout.- taky bych zkontroloval nastaveni site, jestli jsou vsechny pocitace pro ty ostatni viditelne.- zkusil bych prenastavit backburner manager vcetne vsech backburner servru na jiny pocitac.zrovna minuly rok jsem resil neco podobneho. Mne naopak manager videl vsechny pocitace s win7, ale prestal po nejakem case videt s WIN XP64. Ruzne jsem s tim laboroval vcetne premisteni manageru na jiny pocitac. Z tech ostatnich jsem pro zmenu nevidel ten prvni, kde byl puvodne spousten manager. Nakonec to vyresil kompletni reinstal celeho pocitace, protoze jsem nemohl prijit na to cim to je.Ohledne zvyseni nejakeho pocetniho vykonu, tak zrovna do iray nebo jakehokoliv GPUrendru bych se prozatim nepoustel. Jsou to pomerne nove veci, ktere jeste nefunguji na 100% a stale jsou ve vyvoji. Take jsou velmi omezeny velikosti pameti samotne graficke karty. Tyto GPU rendry se prozatim spis hodi jako rychle nahledy nebo jednoduche produktovky. Jake mate pocitace pro rendering (staci procesor a pamet RAM), kolik a v jakem rendru pracujete?Diky,  jsem rad, ze se vam moje prace libi. :) 

Sopousek
26.04.2013, 08:32

mockrát děkujivyzkouším to podle vašich rad a dám zprávu jak to dopadlo.

Vladimír Michl
26.04.2013, 15:02
Ten Backburner je starý, potřebujete verzi 2013:
http://www.cadforum.cz/cadforum/download.asp?file=backburner

Sopousek
03.05.2013, 11:17

Děkuji.Už to funguje.

Biolit
03.05.2013, 11:32
[QUOTE=Sopousek]
Děkuji.Už to funguje.[/QUOTE]
to je dobre. A cim to nakonec bylo?

Sopousek
03.05.2013, 11:37

Neměl jsem nejnovější SW backburner.Mají trochu zmatek ve verzích a při instalaci je menší problém s nastaveníém jazyka. Pokud chcete angličtinu musíte zvolit francoužštinu. Výběr je posunutý o jeden řádek.