Zobrazit plnou verzi příspěvku: Nezobrazování plochy šraf ve vlastnostech

Mantlík
16.11.2005, 12:31
Dobrý den
Těšil jsem se, jak si A2006 zjednoduším sčítání ploch šraf pomocí panelu Vlastností, kde ke šrafám přibyla i vlastnost plocha (v případě výběru více šraf i plocha všech vybraných dohromady)
Někdy se to při hromadném výběru povede a a kromě řádku "plocha" s hodnotou "různé" je ještě řádek "kumulativní plocha" s patřičným součtem.
Někdy ale se to nepovede a řádek "kumulativní plocha" CHYBÍ. Proč?
Utilita Sumaploch to také nevyřeší - chybové hlášení:
Vyberte objekty: Určete protější roh: nalezeno: 4Vyberte objekty:; chyba: Automation chyba. Neplatný vstupPříkaz:
 
Takže bude nějaká chyba ve šrafách, ale jaká ?
před šrafováním jsem pojistil 2D přes FLATTEN, takže šrafy by ve 3D být neměly (ani to nijak nehlásí)
 
Takže "postaru" přes utilitu HATCHA s ručním sečtením nebo zkopírováním přes schránku z textového okna do "excelu" a sečtením v něm
A teď mírně OT:
najednou problém - při vložení do excelu se některé hodnoty přenesly správně (v této fázi jako text) s tečkou, jiné se změnily na číslo řádu milionů s čárkou. Formát buněk číselný na 2 místa, nepomohla ani jakákoliv změna formátu, ani otevření jiných souborů.
Pak jsem si ale vzpomněl, že dřív jsem měl jiný počítač bez excelu, ale s Tab602 - a v něm to najednou šlo. Což je s podivem, protože při kopírování přes schránku by to mělo v každém programu dopadnout stejně - výmluvy na nekompatibilitu formátů xls by přece na takovou operaci neměly fungovat,ne ?
V čem může být tento problém ?

Buba
16.11.2005, 13:09
K tomu prvému neviem poradiť, ale k tomu druhému si skúste skontrolovať aký formát oddeľovačov čísiel máte nastavený vo Windows?

Mantlík
16.11.2005, 13:25
ad 2)
To s tím nemá nic společného, protože:
- na vstupu jsou všechna kopírovaná čísla s tečkou
- po vložení do excelu jsou NĚKTERÁ (správně) s tečkou (a přes najdi - nahraď  tečku čárkou se z nich stane číslo), zatímco JINÁ jsou jako číslo s čárkou a nejen hodnotou, ale i řádově úplně jinak - přitom mají VŠECHNY buňky stejný formát
- logicky by se pak muselo projevit nejen v tab602, ale v jakémkoliv tabulkovém procesoru
Nejspíš si excel něco nějak překládá (obdobně jako např. datum), ale přijde mi to poněkud podivné
Ale tohle je jen pomocný problém, jímž nemá cenu zahlcovat CAD fórum - spíše mne trápí ten problém hlavní - se šrafami a zobrazením jejich plochy ve vlastnostech

Vladimír Michl
16.11.2005, 20:08
[QUOTE=Mantlík]Někdy ale se to nepovede a řádek "kumulativní plocha" CHYBÍ. Proč?
Utilita Sumaploch to také nevyřeší - chybové hlášení:
; chyba: Automation chyba. Neplatný vstup[/QUOTE]
Oba problémy jsou zřejmě způsobeny tím, že některá z vybraných entit není asociativní šrafa. Zkuste je vybrat jednotlivě, která z nich to způsobuje.

Mantlík
21.11.2005, 08:57
Až budu mít čas , tak to zkusím ...
Ale: všechny plochy jsem šrafoval jako asociativní, že by se u některých asociavita "sama" vypla ?

Vladimír Michl
09.01.2006, 13:31
Uvedený problém jsme Autodesku poslali (s příklady) jako bug report (verze 2005, 2006 a 2007 se k těmto šrafám chovají odlišně, ale více či méně chybně). Je to teď v databázi Autodesku jako chyba (change request), takže by to mělo být dříve či později v AutoCADu opraveno.