Zobrazit plnou verzi příspěvku: notebook na autocad

branik
02.02.2008, 12:31
Dobrý deň.
Nemám moc skúseností s notebookom a autocadom a tak prosím o radu. Myslíte že by mi stačil na autocad tento notobook:
http://www.alza.sk/notebook-ibm-lenovo-thinkpad-r61i-d86295.htm
alebo by bol lepší tento
http://www.alza.sk/notebook-ibm-lenovo-thinkpad-r61-d82666.htm
 

Ja nekreslím žiadne náročné veci. V podstate len 2D bežné projekty rodinných domov, robím na PC ešte aj rozpočty. Ináč len bežná office práca a internet a popri robote púšťam nejakú muziku.
 
Ďakujem za každú radu

Rostislav Říha
02.02.2008, 15:46
Obecne sa da povedat, ze displej by mal mat najmenej tak 1400x1050, cim viac, tym lepsie. Grafika by nemala mat sdilenu pamet, cip by mal byt ati alebo nvidia. RAM byste mali mat 2GB - u notebooku je to dolezite, lebo ma pomaly HDD. tieto parametre celkom splna ten druhy, cize ked IBM, tak tento. Najpv si ale vyzkusajte pracu s tym klitorisom - myslim, ze touchpad je praktickejsi - aj ked zo sebou budete mat mys. Dobre je tiez, ked touchpad ma 3tlacitka. Na pracu s CADom sa nam osvedcili nb od dellu (precision) a od hp. ked pustate muziku, tak si tiez overte, kde ma notebook reproduktory, abyste si ich popri robote nezakryvali rukami. dolezite tiez je, kde je cd mechanika - mala by byt zboku, ked je na prednej strane notebooku, bude sa Vam popri robote s notebookom mimo stol otvarat. Ohladom muziky je tiez dobre SPD/IFout (digitalne audio - maju delly)

K4my
13.02.2008, 13:55
jen doplnim ze autocad je nejmene narocnou cad aplikaci ktera ma male pozadavky na graficke rozhrani, a ze zkusenosti vim ze sdilena karta staci, pokud se jedna o x3100 se sdilenym quatrem nemam zkusenosti. Obecne ale plati ze pokud mate notebook se sdilenou pameti 1GB muze byt malo, ani pro samotnou praci, ale pro samotnou zatez notebooku.