Zobrazit plnou verzi příspěvku: notebook - touchpad - numerická klávesnice

Rostislav Říha
05.02.2007, 10:02
...jen takový nápad - nevíte někdo o aplikaci, která by uměla předefinovat touchpad, že by fungoval jako numerická klávesnice? plochu má dost velkou, jít by to mělo....na CAD by to bylo fajn:)

Seiner
05.02.2007, 10:22
Máte zajímavé nápady :-)
Zaprvé si myslím, že těžko bude nějaká obecná aplikace na touchpad - leda že by to umožňoval ovladač konkrétního zařízení. Zadruhé jsem k praktičnosti eventuálního řešení skeptický.
  Externí numerickou klávesničku vidím jako praktičtější. Jen pozor na konkrétní kombinaci notebook/klávesnice. Já jsem narazil u Lenova (IBM), kde klávesnice bez spec. ovladače přepínají numerickou klávesnici i na základní klávesnici.

Rostislav Říha
07.02.2007, 15:20
[QUOTE=Seiner]Zaprvé si myslím, že těžko bude nějaká obecná aplikace na touchpad - leda že by to umožňoval ovladač konkrétního zařízení. [/QUOTE]
Uz jsem par aplikaci, ktere byly "nad" driverem a doplnovaly jeho funkcnost videl....
[QUOTE=Seiner]Zadruhé jsem k praktičnosti eventuálního řešení skeptický.[/QUOTE]
To já ne:) - touchpad má 60x45mm a klávesa na klávesnici cca 15x15mm ... normální kalkulačka ještě míň...a viděl jsem notebook od toshiby, který měl touchpad podsvícený a šla na něm zapnout kompletní kalkulačka vč displeje s čísílkama:)
[QUOTE=Seiner]Externí numerickou klávesničku vidím jako praktičtější. [/QUOTE]
Já ji vidím tady u sebe na stole, jak se na ni sype prach - zkoušel dvě, ani s jednou nebyl spokojen - překáží si s myší a navíc každá měla ještě nějaké funkce, kvůli kterým se blbě ovládala...navíc provedení dost aušus - umíte něco doporučit?