Zobrazit plnou verzi příspěvku: Nová kniha o Inventoru

Vladimír Michl
12.10.2007, 07:43
Osvědčená dvojice autorů, Fořt a Kletečka, vydala v nakladatelství Computer Press novou učebnici k nejprodávanější 3D MCAD aplikaci, Autodesk Inventoru.
 
296stránkovou knihu "Autodesk Inventor - Funkční navrhování v průmyslové praxi, 2.vydání" si můžete pořídit za cca 390,-Kč.
 
Jde o metodicky zpracovanou učebnici a návod, jak začít s integrací tvorby digitálních prototypů ve výuce, školeních a v praxi.  Výklad problematiky navrhování pomocí digitálních technologií je postaven na úzkém propojení teoretického základu a velkého množství cvičení. Důvodem je především snadný přechod na zcela nový produkt a zvýraznění rozdílnosti v přístupu jeho obsluhy s okamžitou možností procvičení dané problematiky.
 
Z obsahu:

Pracovní prostředí Autodesk Inventoru
Konstrukce náčrtů
Modelování součástí z plechu
Modelování sestav: iVazby, kontrola sestav, metodika práce v sestavách
Adaptivní modelování v sestavách
Svařované součásti
Vizualizace a animace součástí a sestav
Tvorba výkresů
Konstrukční a analytické nástroje: analýzy FEM, návrh potrubí a rámů

radimekk
15.10.2007, 08:58
já už jí mám a můžu doporučit,pokud o ní někdo uvažuje. Mam i starší verzi pro Inventor 6 až 8 a tato nová je mnohem hezčí, bohužel jsem ještě neměl čas do ní pořádně nahlédnout.

dagon
16.10.2007, 10:13
...ja vlastnim knihu AUTODESK INVENTOR - ADAPTIVNE MODELOVANIE V PRUMYSLOVE PRAXI, co je ucebnica pre stredne skoly. kedze sa jedna o tych istych autorov a aj obsah knihy sa v zasade v nicom nelisi, zaujimalo by ma, v com sa nove vydanie od tej mojej odlisuje. ak vobec....

Ľubomír Pápay
16.10.2007, 10:27

[QUOTE=dagon]...ja vlastnim knihu AUTODESK INVENTOR - ADAPTIVNE MODELOVANIE V PRUMYSLOVE PRAXI, co je ucebnica pre stredne skoly. kedze sa jedna o tych istych autorov a aj obsah knihy sa v zasade v nicom nelisi, zaujimalo by ma, v com sa nove vydanie od tej mojej odlisuje. ak vobec....[/QUOTE]Skúste sa opýtať pána Radimekk-a, keď ju odporúča...(napriek tomu že si ju ešte nestihol poriadne prelistovať...)P.S.To len na odľahčenie, bez urážky

radimekk
18.10.2007, 15:28
Samozřejmě jí doporučuji těm, kteří pracují v aktuální verzi Inventoru a tyto knihy neznají nebo mají pocit, že v ovládání mají ještě nedostatky. Každopádně mi přijde, že i obsah je rozšířen o cvičení, obrázky,...o proti staršímu vydání, které jsem uváděl v předchozím příspěvku. Pokud někdo má starší vydání knihy a prošel jí už třikrát i po zpátku, tak, že inventor ovládá lépe než tkaničky svých bod, tak je možné, že mu tato kniha tolik nenabídne, každopádně člověk nikdy neví, kdy se mu může hodit. Pokud si myslíte, že je k ničemu, tak si kupte něco jiného. Je to jen vaše rozhodnutí.