Zobrazit plnou verzi příspěvku: Nováčkům

Ferdinand
06.11.2007, 12:49
Srdečně zdravím ty, kteří jsou zde jako "nováček" a zároveň bych měl k nim prosbu:
Prosím vás, Nováčci, před položením vašeho dotazu:
- Vemte si odvahu použít nástroj Fóra "Najít"
- Nestyďte se pojmenovat váš problém v názvu Tématu (vystihněte "jádro" věci).
Pozn.: Osobně se divím, že administrátor skupiny má docela slušnou trpělivost a témata s univerzálním názvem "mám problém" či "prosím pomoc" atd. hned nesmaže.
- Zkuste pohledat odpověď na váš problém taky na internetu. Dle mých zkušeností, pokud zadám do vyhledávacího políčka Goooglu výraz, tak (třeba i když neuvádí přímo "řešení" problému) hned na prvních 5-ti místech je o tom alespoň zajímavá informace. Bývá často v nalezené odpovědi nějaký další odkaz, který je právě ta "trefa do černého".
- Buďte prosím slušní a trpěliví.
Děkuji.

josefk
06.11.2007, 13:49
A od čeho tady teda to fórum je, aby jsme si navzájem dokázali pomoct.
Prohledávaní internetu je taky možnost a co je „CAD Fórum“.
Souhlasím s tím že pojmenování problému je lepší pro přehlednost.
 

Petr Bláha
06.11.2007, 16:45
Naprosto se přikláním k Ferdinandovi a přidám k tomu:
- používat zvýraznění textu a expresiva pouze v odůvodněných a adekvátních případech!

Vladimír Michl
06.11.2007, 20:09
Názvy témat ("Předmět") se teď kontrolují proti nejčastějším prohřeškům a obecnostem typu "Dotaz" a přispěvatel je vyzván ke zpřesnění názvu. Je to odzkoušeno v MSIE a Firefoxu, ale pokud by to dělalo potíže, zase to vyhodíme.

Ferdinand
08.11.2007, 13:26
[QUOTE=Petr Bláha]...zvýraznění textu a expresiva pouze v odůvodněných a adekvátních případech![/QUOTE]
Omlouvám se, ale důvod je pouze ten, že to světlešedé drobné písmo se mi špatně čte - a okolí je taky do odstínů modrošeda (holt už ty očiska nejsou přece jenom dnešní...)

Ferdinand
16.11.2007, 12:54
Ještě něco:
připište si v Nastavení - Upravit profil - Používané CAD aplikace ...

K4my
20.12.2007, 13:56
jen obhajoba novackum. Co kdyz funkce hledat danny pozadovany vyraz nenajde ikdyz tam nekde je pod treba jinym nazvem? viz muj pripad, cimz narazim na prehlednost fora, ovsem na tomto forum musim uznat je pomerne poradek a je udrzovany :-)

Ferdinand
02.01.2008, 13:34
Jasně, taky se mi to stává. "Najít" neumí přemýšlet - jenom vyhledává. Ovšem daný požadovaný výraz není stejný jako danny pozadovany vyraz... Nevím, který Váš konkrétní příspěvek máte na mysli...
Uvedu příklad: hledám-li něco třeba kolem stěn, mohu sice napsat stěna, ale raději napíšu jen stěn (slovo přece může být skloňováno - v tom případě mi to pak najde spousta "výsledků", kde se vyskytuje řetězec stěn, např. umístění...), může to být i stena (jsou zde i Slováci, což mne překvapuje a zároveň těší) ev. sten (asi najde opět řádově stovek "výsledků", protože to může být sekvence jiného textu - např. prstenec...) anebo dokonce zeď (která má skloňovaný tvar např. zdí...) Dokonce tam může být i překlep - namísto slova stěny někdo napíše tsěny nebo stěyn apod. Přiznávám, pokud po zadání 5. pokusu vyhledávání mi nachází pořád 138 (256, 89...) zkrátka na 14 (26, 9...) stránek "výsledků", taky se na to vykašlu a píšu rovnou nový příspěvek. Jednou jsem to totiž zkusil prohlédnout kolem 100 "výsledků" - trvalo mi to asi 1 hodinu...Ferdinand2008-01-02 13:36:34

Vladimír Michl
02.01.2008, 14:06
Pro upřesnění - funkce Vyhledat v CAD tipech (formulář) si umí s řadou běžných překlepů poradit a při zadání více slov dotazu (věty) řadí výsledky vyhledávání dle relevance.
Jinak rovněž doporučuji vyhledávat kořeny slov, popř. verze hledaných slov bez háčků a čárek.

K4my
03.01.2008, 12:07
no ja jsem s tim obecne smiren ze to tak funguje :-) Ono je dobre se zamyslet nad tim, ze php fora a v podstate snad vsechny fora byly tvoreny anglicky mluvicimi jedinci, a uprimne anglicani ,kteri neznaji sklonovani atd atd maji vyhledavani o neco snazsi :-) Proto se nedivim ze mnoho lidi zakladaji podobna temata , protoze proste vyhledavani zabere spoustu casu, a zpravidla kazdy kdyz narazi na problem ho chce vyresit pokud mozno ihned :-) ... ale nechci odbihat, samozrejme topic ve formatu dotaz je prohresek :-) spise bych ale rad donutil lidi zakladat pokud mozno co nejjednodussi nazvy a nebo vystizne nazvy :-) - infinitivytřeba název tohoto topicu je v podstatě nedosažitelný (nevyhledatelný). jooo chytrá to angličtina :-)

Vladimír Michl
03.01.2008, 13:38
Mimochodem, docela výstižný text - jak klást technické otázky (nejen zde v CAD Fóru), jak pojmenovávat témata, jak popisovat problém a jeho příznaky - najdete v textu (odkazován i z Pokynů):
Jak se správně ptát