Zobrazit plnou verzi příspěvku: Nové AutoCAD forum

CZmatesCZ
18.03.2009, 23:40
Právě rozjíždíme nové forum zaměřené jen na AutoCAD v něm najdete různé nápovědy, provede vás základem 2D a 3D kreslení a všemožnou úpravou dokumentů. Proto neváhejte a zaregistrujte se na:http://www.autocadforum.unas.czČím více nás bude tím bude forum lepší

Kotlaba
19.03.2009, 10:25
Má smysl zakládat nové fórum? Nebudou se tříštit informace?

J.Richter
19.03.2009, 11:42
Uvidíme no... :-)

koutnak
19.03.2009, 11:50
Já zůstávám věrný zdejšímu CADfóru .Výhrůžky jako "... je přísně zakázáno. Trestá se okamžitým vyloučením z fóra. ..." a "- Administrátor má vždy pravdu!" mě taky nelákají.

Radim Cech
19.03.2009, 12:24
Mně osodně trochu vadí anonymita, ze stránek vlastně není jasné, kdo to zakládá, proč to zakládá, jaké informace zaručuje atd.

Buba
19.03.2009, 13:14
[QUOTE=Radim Cech]Mně osodně trochu vadí anonymita, ze stránek vlastně není jasné, kdo to zakládá, proč to zakládá, jaké informace zaručuje atd. [/QUOTE]
No predsa strawberry

Radim Cech
19.03.2009, 13:21
Ten odsud? Tak o něm se skutečně nelze nic dozvědět.

Ferdinand
19.03.2009, 14:39
Je to podle mne úplně zbytečná frajeřina ze strany strawberry ( ? CZmatesCZ ? ) - když jsem se podíval do jeho profilu, v podstatě tam není uvedena žádná informace (ovšem - je to využití možnosti volby při registraci a je na každém z nás, jak moc "se otevřeme" svým "e-kolegům"). Fórum www.cadforum.cz je již zaběhlý, má rozsáhlou databázi (vědomostní i blokovou), je skvěle řešený, příkladně udržovaný, přehledný a hlavně - je korektní, žádné tajnosti či privilegia pro "horní elity". Na citovaném odkazu v pův. příspěvku CZmatesCZ je stránka hodně se podobající "běžným" diskusním fórům (jsou jich mraky) typu http://www.pcforum.cz/ - taky tam nic neuvádí o autorech, žádný kontakt, nic...
Takže co se týče mne, tak jsem jednoznačně pro www.cadforum.cz

J.Richter
19.03.2009, 14:42
Neznám strawberryho záměr, ale myslím si, že nechce konkurovat CADfóru, ale vytvořit fórum specializované pouze a jen na AutoCAD. Dejme mu šanci :-)

koutnak
19.03.2009, 14:52

Šanci nechť má, ostatně mu to nikdo zakázat nemůže (naštěstí ), ale není to zcela zbytečné tříštění sil a plýtvání prostředky a energií (myslím osobní energii, ne elektrickou )?koutnak2009-03-19 14:52:53

Ferdinand
19.03.2009, 14:52
(Nevím, do jaké míry už to je či není OT )
Já mu to taky nechci mít za zlé, vyjádřil jsem pouze svůj osobní názor. Přeci na netu můžete najít např. v tématice "počítače" stovky disk. fór, blogů a pod. a na vícero z nich je zaregistrován jako člen jeden a tentýž člověk, který sbírá informace z různých zdrojů. Ovšem často tam narazíte i na "neslušňáky" či "drsňáky" anebo na "experty", což v případě zdejšího cadfora nemohu tvrdit. Mám radši korektní jednání (třeba i s humorem který neubližuje nýbrž pobaví - někdy je třeba trošku "oživit mrtvou zónu").

Sedláček
19.03.2009, 16:59
[QUOTE= - je korektní, žádné tajnosti či privilegia pro "horní elity[/QUOTE]
 
Trochu tajností a privilegií tu je.
 
Pokud nejste zákazník Xanadu a jste z větší firmy, tak nemáte přístup k tipům a něktrým dalším funkcím.
 
Jak p. Michl již několikrát uvedl tak tipy a triky nemají nahrazovat technickou podporu dodavatele AutoCadu.
 
Takže občas se nemohu zapojit do diskuse která se na tyto tipy odkazuje - nevím o čem je řeč. Ale již jsem se stím smířil.
 
P.Sedláček
 
 

Rostislav Říha
19.03.2009, 17:48
typicky cesky nesmysl. Odnekud spadne jahoda a tvari se, ze toho vi vic, nez nekdo, kdo tu ten produkt prodaval tou dobou, kdyz to asi byla jeste sazenice. Prijde mi to jako jasny spam a libi se mi bohorovnost p. Michla, ze mu to ani nestoji za smazani, na ktere by mel pravo podobne, jako nekdo, kdo za velky prachy provozuje showroom BMW a na parkingu pred vchodem, za ktery plati kazdy mesic najem, mu zaparkuje neBMW s cedulkou "Na prodej v novem showroomu, jen 200m odsud, u popelnic zahnete doleva a pak je to hned ve druhem skladisti, v tom, co ma ocurany roh"

CZmatesCZ
19.03.2009, 18:41
Pro všechny1,NECHCI NIKOMU KONKUROVAT2,CHCI VYTVOŘIT FORUM KTERÉ POMŮŽE NOVÁČKŮM S PROGRAMEM3,PRAVIDLA JSOU OD TOHO ABY SE DODRŽOVALA A JSOU PROTY KTEŘÍ SPAMUJÍ APOD4,NECHCI TVRDIT ZE NEJAKEJ UTAJENEJ NICK strawberry MÁ VE VŠEM PRAVDU ČI NEMÁ OD TOHO POTŘEBUJE K SOBĚ DALŠÍ LIDI CO MU BUDOU POMÁHAT A ROZŠIŘOVAT TOHLE FORUM5,TEN KDO MÁ ZÁJEM SE PŘIDÁ TEN KDO NEMÁ AŤ NEČTE!:-)

Jan Rais
19.03.2009, 22:03
Ale vážení. Proč do nového fóra tolik "šijete"? Každý má přece svobodnou volbu se přihlásit do dalšího. Proč nemím dvě fóra? Vždyť i o jiných produktech jich je víc a ani tohle fórum přece není bez chyb.

Kotlaba
20.03.2009, 08:59
Párkrát jsem se kouknul, nic se tam nehýbe (dělá to na mne dojem že si tam jen něco zkouší nějaký student, v tom případě nic proti tomu). Asi by to chtělo požádat pár spolužáků ať se tam registrují a začnou posílat fiktivní dotazy a odpovědi aby se to tam rozhýbalo.
BTW: Mně se to zobrazuje s moc velkými písmeny. Je to tak v pořádku nebo mám jen něco špatně nastavené? Tady se mi to zobrazuje normálně.

CZmatesCZ
20.03.2009, 10:46

[QUOTE=Kotlaba]Párkrát jsem se kouknul, nic se tam nehýbe (dělá to na mne dojem že si tam jen něco zkouší nějaký student, v tom případě nic proti tomu). Asi by to chtělo požádat pár spolužáků ať se tam registrují a začnou posílat fiktivní dotazy a odpovědi aby se to tam rozhýbalo.
BTW: Mně se to zobrazuje s moc velkými písmeny. Je to tak v pořádku nebo mám jen něco špatně nastavené? Tady se mi to zobrazuje normálně.[/QUOTE]Omlouvám se byla to chyba na foru. Hold free hosting je freehosting, každé nové forum se musí přeci poprat stím že k sobě musí nalákat co nejvíce lidí aby byly příspěvky.BTW. jinak jsem rok po maturitě takže moc studentů už nenalákám:(

MichalM
20.03.2009, 12:00
[QUOTE=CZmatesCZ] Omlouvám se byla to chyba na foru. Hold free hosting je freehosting, každé nové forum se musí přeci poprat stím že k sobě musí nalákat co nejvíce lidí aby byly příspěvky.
BTW. jinak jsem rok po maturitě takže moc studentů už nenalákám:([/QUOTE]




... a asi ani moc uživatelů CADfóra - třeba se mýlím.
Času je poskromnu a sledovat několik diskuzních fór najednou nestíhám.
 
V případě dotazu, se s největší pravděpodobností většina z nás obrátí na fórum s velkou členskou základnou a návštěvností - jen tak je šance na získání odpovědi.
Chybějící přístup k obsahu fóra pomocí technologie RSS je též v dnešní době mínusem.

Ferdinand
20.03.2009, 12:39
[QUOTE=MichalM]...s největší pravděpodobností většina z nás obrátí na fórum s velkou členskou základnou a návštěvností - jen tak je šance na získání odpovědi.
...[/QUOTE]
To je přesně jeden z hlavních kladů www.cadforum.cz i důvodů, proč jsem pro 1 korektní fórum.

Rostislav Říha
23.03.2009, 12:13
[QUOTE=CZmatesCZ]Pro všechny1,NECHCI NIKOMU KONKUROVAT2,CHCI VYTVOŘIT FORUM KTERÉ POMŮŽE NOVÁČKŮM S PROGRAMEM3,PRAVIDLA JSOU OD TOHO ABY SE DODRŽOVALA A JSOU PROTY KTEŘÍ SPAMUJÍ APOD4,NECHCI TVRDIT ZE NEJAKEJ UTAJENEJ NICK strawberry MÁ VE VŠEM PRAVDU ČI NEMÁ OD TOHO POTŘEBUJE K SOBĚ DALŠÍ LIDI CO MU BUDOU POMÁHAT A ROZŠIŘOVAT TOHLE FORUM5,TEN KDO MÁ ZÁJEM SE PŘIDÁ TEN KDO NEMÁ AŤ NEČTE!:-)[/QUOTE]
ad 1: tak proč zakládáte něco nového místo toho, abyste přispíval do něčeho, co už roky funkce ospravedlnilo svou užitečnost? Pokud nechcete konkurovat, tak to forum proste nezakladejte: venuje se stejne oblasti, takže duplicita a konkurence tam proste je...
ad2: takové už tu existuje a Vy jste ho ospamoval pozvánkou na to Vaše:-)
ad5: ospamoval jste mne, takže těžko mohu nečíst. Pozice nekoho, kdo ten program pouziva, chce od nej nejakou funkcnost a semtam najima zamestnance, od kterych ocekava nejakou znalost toho programu, mne pak nuti reagovat, protoze zivot komunity uzivatelu toho programu pro mne predstavuje jednu z hodnot, kvuli ktere mi ma zivnost funguje tak, jak funguje. takze mi zalezi na tom, aby komunita fungovala...fungovala.
 
Taky pro všechny: svůj čas, strávený reakcemi na tento nesmysl, považuju za dobře utracený, protože si myslím, že se tato causa dotýká něčeho velmi "českého" - rub zlatých ručiček a schopnosti hledání dalších cest a kliček (což je obojí asi spíš pozitivní) představuje malá schopnost uvědomění si, kdy je ta situace, že má člověk spíš zatnout zuby a pomoci někomu jinému stavět něco, co už je postavené do takové výšky, že motivace otce zakladatele je mimo pochybnost.
Myslím, že jedno cadforum pro česky mluvící komunitu stačí, a pokud má někdo pocit, že mu na něm něco nesedí, ať se snaží změnit spíš to forum...
pro uživatele je nesmysl sledovat fora dvě, věci v nich se budou určitě duplikovat...nesmyslnost toho nápadu mi přijde natolik do očí bijící, že nemohu než jahodu požádat, aby sdělila ve strukturované formě, v čem bude lepší než to forum, které už tu je.
Myslim, ze pro vsechny je dobre uvedomit si, jak to s ceskou loajalitou a ochotou podilet se na stavbe, kterou zacal nekdo jiny, je.
Takovy pekny zacatek tydne:-)
 
Konkretne: cadforum supluje support. Byl tu post od p. Michla, ze se to nema smesovat: tak jen porovnavam: v jeden moment jsem poslal support request a dotaz do fora...ve foru se ostatni aspon ozvali, supportni technik slibil, ze se ozve. Hadejte, jaky kanal zvolim priste.

Romain
23.03.2009, 12:23
Když jsem se ve škole učil na zkoušku, vždycky pro mě bylo lepší najít jednu knížku, skripta kde jsem našel "všechno"... a ne stále něco hledat v různých zdrojích.

Proto jsem na straně CADFORUM a nikam jinam prozatím nehodlám přestupovat.

Nic proti, přeba budete lepší než cadforum... Romain2009-03-23 12:23:46

J.Richter
23.03.2009, 12:33
Dle mého názoru se nejedná o to, vytvářet zde duplicitní fórum, nebo dokonce "kopírovat" přímo CADForum. Dejme novému foru šanci, podle mého názoru nabídne třeba jiné věci, neříkám lepší nebo horší, ale jiné věci a jiné zaměření, než stávající CADForum. Nechápu, proč někteří projekt zatracujete hned v začátku...

Kotlaba
23.03.2009, 12:36
Nechme nové fórum žít.

Já se tam občas podívám jestli už ožilo a uvidím.
 
Pro elektroniku existuje třeba fórum
http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/2009-March/date.html
Kdysi se na nějakou dobu odmlčelo, tak zaskočilo fórum na www.mcu.cz a také tam dočasně vzniklo speciální fórum na téma elektronické stavbnice.
 

Sedláček
23.03.2009, 12:41
Myslím, že nové fórum by si mohlo své místo najít.
Řekl bych, že se chce zaměřit na úplné nováčky v AutoCadu.
Zdejší fórum je přecijen pro pokročilejší. Na úplně triviální dotazy nebývá moc odpovědí, případně takové, které radí nejprve prostudovat Help (což samozřejmě také doporučuji :) )

CZmatesCZ
23.03.2009, 15:19

[QUOTE=Sedláček]Myslím, že nové fórum by si mohlo své místo najít.
Řekl bych, že se chce zaměřit na úplné nováčky v AutoCadu.
Zdejší fórum je přecijen pro pokročilejší. Na úplně triviální dotazy nebývá moc odpovědí, případně takové, které radí nejprve prostudovat Help (což samozřejmě také doporučuji :) )[/QUOTE]Přesně tak bude se jedna pro úplné nováčky kde je vše provede krok po kroku všelijakýma funkcema(což když se tady založí nové téma s triviálním dotazem tak  se  buď neodpoví a nebo se řekne klikni na hledat 1000x řečeno. Nikoho z vás tímto forem nenatchnu ale to není mím účelem. Účelem toho fora je aby i ti začínající mohli ptát atd....a třeba jako pokročilí začali pak chodit i zde:)

Rostislav Říha
23.03.2009, 15:37
[QUOTE=J.Richter]Nechápu, proč někteří projekt zatracujete hned v začátku...[/QUOTE]
Pokud jsem důvody, proč nové forum zatracuji, nesdelil dostatecne pregnantne ve svem predchozim prispevku, tak musim zopakovat:

V zivote cehokoli, at uz je to diskusni forum na netu nebo manzelstvi, se driv nebo pozdeji nejakemu ucastnikovi zda, ze by bylo lepsi zalozit to znovu a lepe.
Pripadna namitka "milenku mam na tohle a manzelku zas na tamto", tj.: "toto forum je pro novacky, tohle zas pro pokrocile", neobstoji - zivot i autocad je jen jeden a viceprace se vzdy scitaji.
cadforum funguje, z meho pohledu temer desetileteho manzelstvi (pamatuji i e-mailovou podobu...) mi i dnes umi nabidnout dosud nepoznane polohy nebo prekvapit vtipne naprogramovanou utilitkou zdarma...proc hledat nahradu, proc vymyslet neco dalsiho?
Zacit v pocatecnim pretlaku napadu a euforie novy projekt (milenka) vypada v prvni chvili jako super napad, ale pak se to nakonec vzdy utrese do vsednodenni roviny povinnosti, starosti, opruzu (manzelka) - ok, asi jsem uz starej, ale menit se mi nechce:

JAKEMUKOLI novemu projektu diskusniho fora o cadu v CR nebudu verit, protoze na trhu realne neexistuje jina firma, ktera by mohla (a chtela) do jeho chodu investovat tolik, co cadstudio. Jinymi slovy: bohatsi manzelka tu neni.
ZADNE diskusni forum o cad nebude v tuto chvili vedet o citlivych mistech ucastniku to, co uz cadstudio vi. Jinymi slovy - jakekoli jine forum bude strasne dlouho budovat know-how moderatoru na to, aby se cadforu aspon priblizilo.
PENIZE - pokud jahoda neprodava desitky ci stovky cadu rocne, tak nemuze mit ekonomicky potencial prudit se s dotazy novacku, kteri porad (i kdyz je to popsane v manualu) nechapou rozdil mezi LTSCALE a PSLSCALE...a nikomu jinemu nez moderatorovi nezbyva, nez se s temito dotazy prudit, pokud jiny ucastnik fora nechce...
zaverem: bytostne nesnasim zkusenosti nepodlozena a predem neodtrpena gesta, takze mne napad "jo, existuje tady super fungujici forum o cadu, tak si zalozim jine" bytostne stve. Zivotni zkusenost mne naucila loajalite a cene trvani veci - kdyby mne na cadforu neco opravdu stvalo nebo chybelo, tak se to budu snazit zmenit UVNITR fora -koneckoncu, zakladat prispevky muze kazdy.
A cele tohle pisu proto, ze se mi zda, ze to ma obecnejsi platnost - cela ta situace - at si kazdy uvedomi, nakolik je on sam cechokverulant a nakolik mu (i kdyz to minuly rezim zprofanoval) konvenuje etika spolecneho budovani cehokoli...pro mne je tato situace prilezitosti rict to, co pisu vyse...konkretni predsevzeti:

nebudu tolik prudit novacky a budu se snazit aspon jednoslovne odpovidat na jejich (zpovykane, protoze z formulace je videt, ze se sami predem nesnazili dost) dotazy
vratim se k diskusim o spolecnych standardech (typy car...) ve snaze dotahnout je do obecne platne polohy
poprosim moderatora, aby na uvodni stranu cadfora umistil na vhodna mista upoutavky na to, co uz ve foru je - neco ve stylu http://forum.volvoklub.cz/ - rozmrknete to, pak se podivejte na rubriku Prodej-auta a bude vam jasne, co myslim - na spravne misto umistit manual, jak se ma clovek chovat a co kde najde...takze prosim vm - podivejte se tam:)
pokud mi novy uchazec o praci rekne, ze je registrovany na tom druhem foru, tak ho neprijmu - vzhledem ke svrchuuvedenemu tu registraci budu povazovat za slabost usudku.

koutnak
23.03.2009, 15:57

[QUOTE=CZmatesCZ]Přesně tak bude se jedna pro úplné nováčky kde je vše provede krok po kroku všelijakýma funkcema(což když se tady založí nové téma s triviálním dotazem tak  se  buď neodpoví a nebo se řekne klikni na hledat 1000x řečeno. Nikoho z vás tímto forem nenatchnu ale to není mím účelem. Účelem toho fora je aby i ti začínající mohli ptát atd....a třeba jako pokročilí začali pak chodit i zde:)[/QUOTE]Když se začátečník bude ptát začátečníka, nic se nedoví. A pokročilejší na to nové fórum nebudou mít proč chodit. Jestli chcete na začátečnické otázky polopatisticky odpovídat, můžete to dělat i tady. Nikdo se neurazí. I když se Vám to nebude líbit, s názory R.Říhy musím jen souhlasit.koutnak2009-03-23 15:59:00

Rostislav Říha
23.03.2009, 16:16
[QUOTE=CZmatesCZ] Nikoho z vás tímto forem nenatchnu ale to není mím účelem. [/QUOTE]
a víte co? Já Vám to klidně povím: pokud v jedné větě uděláte dvě chyby pravopisné (absenci velkého v nepočítám) a jednu stylistickou, tak nemůžete čekat, že Vás budu brát vážně.
Chyby toleruji u svého kolegy (je chorvat) nebo u někoho, kdo někomu jinému právě odpovídá a sděluje informaci. Vy si děláte PR, které Vám trošku znehodnocuje fakt, že si šlapete na jazyk. Pravopis se učí na základní škole, hrubé základy stylu na škole střední (pochybuji, že je Vaším účelem někoho nadchnout něčím tak prozaickým, jako je nové fórum - automaticky bych předpokládal, že budete mít ohledně svého údělu vyšší aspirace).

Pokud rozumíte CADu, odpovídejte nováčkům tady.
Pokud chcete něčemu pomoci, pomáhejte tady - platforma už existuje.
Pokud hledáte ekonomický prospěch, tak to řekněte rovnou. A zkuste to spisovně, to obvykle zvyšuje šance.

koutnak
23.03.2009, 16:19


Radim Cech
23.03.2009, 16:25
Přikláním se k názoru Radima Koutňáka. Svoji aktivitu můžete bez problémů rozvíjet tady a určitě se najde mnoho účastníků, kteří Vám budou děkovat, že jste jim odpověděl. Ty otázky lze někdy jen těžce rozdělit na začátečnické a na pokročilé, protože začátečnický dotaz k aplikaci CIVIL nebo REVIT apod. je pro některé pokročilý dotaz, jelikož s takovou aplikací nepracují. Neztrácejte čas něřím, co léta funguje k velké spokojenosti a tu energii věnujte třeba těm začátečnickým dotazům. "Opakování matka moudrosti" - víte kolikrát musí člověk vzpomínat na "začátečnické" věci, protože je nepoužíváte často?

J.Richter
23.03.2009, 18:18
Nechápu z čeho usuzujete, že na druhém foru odpovídají na dotazy začátečníci?J.Richter2009-03-23 18:19:48

Vladimír Michl
23.03.2009, 18:32
Ukončete prosím off-topic diskuzi netýkající se ani AutoCADu, ani fungování tohoto webu.
 
Podobných projektů je na webu hodně a probírání fungování, motivací, výhod a pravidel každého z nich by neúnosně zatěžovalo toto fórum.