Zobrazit plnou verzi příspěvku: Oblast tisku

PepaR
11.11.2014, 10:03
Dobré skoropoledne,jakým způsobem mám prosím Revit definovánu oblast tisku? Při pokusu o tisk je totiž  kresba částečně mimo tiskový formát i když nastavení se jeví jako správné.Předem děkuji za radu

Marfry
11.11.2014, 11:25
Dobrý den,i když se nastavení tisku v Revitu jeví jako správné, tak to neznamené, že se kresba vždy správně vytiskne. Toto platí zejména pro formáty A4, A3. Zkuste změnit v nastavení tisku  "Umístění papíru" ze "Střed" na "Odsazení od rohu: Uživatelsky definované" a jako odsazení od rohu zadejte 0,0 nebo nějaké malé hodnoty, které si otestujete přes náhled tisku.Problém může být také v rodině rámečku a to např. v referenční čáře, která v případě formátu A4, přesahuje jeho rozměry (u větších formátů ne) a Revit ji při tisku i když se ref. čára netiskne zohlední při umísťování kresby na formát.

PepaR
11.11.2014, 12:42
Díky za tip, referenční čáru jsem tam měl, ale byla v oblasti výřezu, tzn. nepřesahovala jej. Takže ta za nic nemohla. Zkoušel jsem i odsazení od rohu, ale zkoušení která hodnota odsazení je ta správná mi přijde jako nesystémové řešení.